Rögtön a megjelenése után élre tört Tirion, rajta kívül még négy hős mondhatja el magáról, hogy többször végez az első négy között, mint a mezőny második felében.

A mögöttünk álló hét statisztikái alapján a HSReplay elkészítette a legújabb Hearthstone Battlegrounds erősorrendet. Az összes hőst alapul vevő statisztika kizárólag a 8 000 MMR fölötti meccseket számolta, 50 000-nél is több játékról beszélünk. Ezek alapján kijelenthetjük, összesen 5 olyan Battlegrounds hős van jelenleg, aki többször szerepel a mezőny első felében, mint a másodikban.

Nagy meglepetésre a frissen bekerült hősök közül is találunk itt valakit, méghozzá rögtön az első helyen!

Tirion Fordring (Átlagos helyezés: 3.62)

Az altípus nélküli lények új barátja szépen indított, rögtön első hetében az élen végzett. De olyan lényekre építve a csapatot, mint a Spawn of N’Zoth, Bolvar, Baron Rivendare vagy éppen a Selfless Hero, ez nem is csoda. Okos építkezéssel minden körben akár +5/+5-öt is összehozhatunk.

Arch-Villain Rafaam (Átlagos helyezés: 3.74)

Kockázat nélküli biznisz, amiből tényleg csak jól jöhetünk ki. Egy Goldért kapunk egy random lényt, ami ha nem kell eladjuk és visszakapjuk az aranyat. De ha szükségünk van rá, akkor harmad áron szereztük meg. Az se baj, ha az ellenfelek odafigyelnek, hogy a legrosszabbnak ítélt lényt áldozzák fel. Ilyenkor ugyanis bele kell nyúlni a gondosan megálmodott sorrendjükbe.

Dancin’ Deryl (Átlagos helyezés: 3.79)

Legjobb barátai a korai Alleycat és Murloc Tidehunter, akik rögtön két lényt is az asztalra tesznek. Képessége a korai és késői szakaszban egyaránt erős, és a random faktor is könnyen kezelhető okos vásárlással. Nem is véletlen, hogy az elmúlt héthez képest Deryl változott a legkevesebbet a Top5-ben. Konzisztensen hozza a jó eredményeket

Edwin VanCleef (Átlagos helyezés: 3.9)

Tirionhoz hasonlóan Edwinnél is célzottan tudjuk erősíteni a lényeinket, ami ebben a játékban rengeteget számít. Ezzel ugyanis megvédhetjük kisebb, de annál fontosabb egységeinket, vagy tovább buffolhatjuk például a legnagyobb tauntot.

Yogg-Saron, Hope’s End (Átlagos helyezés: 3.91)

Főleg az early game-ben dolgozik jól, az itt megszerzett HP előnyt pedig könnyen váltja Top4-es helyezésre. Amellett ugyanis, hogy buffolunk egy lényt, még olcsóbban is jutunk hozzá, mint az ellenfelek.

 

Nektek melyik hős a kedvencetek, a mostani metában?

Forrás: HSReplay

×