A járvány miatt a gyártósorok egyelőre szünetelnek.

Az utóbbi időben már a csapból is a koronavírus folyik. Nem véletlenül, ugyanis utoljára talán a madárinfluenza kavart hasonló port, ám egyelőre reménykedünk, hogy nem lesz globális kiterjedésű a vírus. Mindeközben Kínában mindent megtesz a kormány annak érdekében, hogy a lakosságot biztonságban tudja és minimalizálják a vírus terjedését.

Az egészben a 2 hetes lappangási időszak a legkellemetlenebb, emiatt több városra is karantént hirdettek. Ebben az időszakban a több tízmilliós népesség nem mászkálhat kedve szerint, az iskolák mellett pedig a gyárakat is bezáratta a központi kormányzás.

A koronavírussal fertőzött országok / Kép: zerohedge

Természetesen a legnagyobbak sem mentesülnek a lezárás alól, így többek között a Foxconn és a Samsung gyárait is éri a korlátozás. A kínai gyárak így az elkövetkezendő hetekben nem fogják tudni kiszolgálni a partnerek igényeit.

A Foxconn gyáraiban készítik többek között az iPhone-okat, a PlayStation 4-et, az Xbox One-t, továbbá a Xiaomi, illetve a Nokia készülékeit.

A Samsung gyárában pedig értelemszerűen a Samsung telefonjait, tabletjeit és tévéit szerelik össze.

Mi lesz ezek után?

Egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mennyi ideig lesznek zárva a gyárak, de a lappangási idő miatt az 1-2 hét borítékolható. Ennyi idő alatt pedig több millió dollártól esnek el a cégek a kimaradás miatt. Könnyen lehet, hogy a veszteségüket ideiglenesen áremeléssel próbálják majd kompenzálni, de persze ez nagyban függ a felhalmozott készletektől és a vásárlói szokásokon.

Globális tőzsdei teljesítmény és a járványok alakulása / Kép: zerohedge

Egyelőre minden attól függ, hogy mekkora kiterjedésű lesz a koronavírus. Mivel Kínáról beszélünk, ahonnan a világ számos országába exportálnak, így könnyen válhat globális mértékűvé a járvány. Ilyen esetekben pedig nem a tech boltok ajtajai előtt szokott feltorlódni a sor, hanem a boltok polcait ürítik ki a vásárlók rekordidő alatt.

Reméljük a legjobbakat!

Forrás: zerohedge.com

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×