Hamarosan új időszak köszönt be a Fortnite-ba. Az Epic Games bejelentette, új motort pakolnak a játék alá. Utána jártunk, hogy mire is képes a Chaos Engine.

Az Epic Games hivatalosan bejelentette, csúszik a Fortnite Chapter 2: Season 2 megjelenése. Az eredetileg feburár 6-ra datált premiert majd’ egy hónappal, február 20-ra tolták.

Ám az Epic blogbejegyzéséből az is kiderült, hogy mindezt miért lépte meg a cég!

A v11.50-es frissítéssel új Unreal motort fog kapni a Fortnite, átállunk a Chaos Engine-re. Az Epic pedig szeretné az új szezon megjelenése előtt letesztelni, hogy pontosan mire is képes élesben a motor. A Season 1 így is a Fortnite történetének leghosszabb szezonja, az utolsó 2-3 hetet igazán be lehet áldozni tesztidőszaknak.

De mire is képes az Unreal Chaos Engine?

A szóban forgó motor még „élőbbé” tudja varázsolni az akciójátékokat, valósághű fizikát kölcsönöz a rombolásnak. Az Unreal 2019. márciusában mutatta be a Chaos Engine-t a GDC 2019-en. Az új motort a Robo Recall VR játék világában mutatták be a világon először.

 

Azt hiszem nyugodtan kijelenthetem, a Fortnite-ban nem lesz ennyire látványos a környezet rombolása – bár remélem nincs igazam -, viszont a fent látható tech demó egyértelműen azt mutatja, hatalmas lehetőség rejlik a Chaos Engine-ben.

Egy olyan játékba pedig, mint a Fortnite, hiba lenne nem beleépíteni.

Forrás: Unreal

A mellékelt képen egy magas torony látható, hasonló azokra az épületekre, amiket a Chapter 1 során Tilted Towers-ben láthattunk. Nos, az új motor alatt az ábrázolt módon omlanának le azok az épületek, mi tagadás, lenyűgöző látvány.

Annyira viszont mégsem érdemes örülni, az új motor ugyan lehet, hogy szebb és látványosabb dolgokra lesz képes, sajnos ezzel egyenesen arányosan a gépünket is jelentősen meg fogja terhelni.

A PC játékosok még csak-csak meg fognak tudni birkózni a jelenséggel, de a konzolon, vagy telefonon játszók készülékei akár fel is forrhatnak majd. Sok múlik az optimalizáción, de ez az átállás akár azt is jelentheti, hogy az Epic Games már a nem túl távoli jövőbe tekint, amikor is megjelennek a piacon a következő generációs konzolok.

Egy valami erősen sejthető, ha a jelenlegi Fortnite verzió is csak tessék-lássék módon fut gépünkön, az új motorral megáldott Battle Royale már sajnos nem lesz élvezhető. Ebben az esetben frissítenünk kell a gépünk elavult darabjait.

A v11.50-es frissítés akár már jövő héten, február 4-5. magasságában megérkezhet az éles szerverekre.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×