Ki is mondta, hogy a PC halott?

Nemrég ért véget a San Franciscóban tartott GDC State of the Industry, ahol egy felmérést tartottak. A résztvevőket arról kérdezték, hogy épp mely platformra fejlesztik jelenlegi projektjüket. A kérdőívet mintegy 4000 játékfejlesztő töltötte ki, így igencsak aktuális képet kaphatunk arról, hogy a fejlesztők mely platformokat kedvelik leginkább. Mivel napjainkban egyszerre több közönséget is megcéloznak, így természetesen több platformot is meg lehetett jelölni.

A listát toronymagasan vezeti a PC, a maga 56%-os részeredményével.

A második helyen a mobilok állnak, 39%-kal, a ezt követi a PlayStation 4, illetve a PS4 Pro 25%-kal. A dobogóról nem sokkal csúszott le az Xbox One, illetve a One X, a maguk 23%-ával.

 

A végeredmény / Kép: GDC

A Nintendo Switch pedig csak a 3. a konzolok listájában, ugyanis a megkérdezett fejlesztők 17%-a készül új Switch játékkal. A VR headsetek piaca továbbra is elég döcögős, de ami meglepő, hogy a Mac gépekre is egész sokan fejlesztenek, ugyanis a Switch-hez hasonlóan 17%-ot sikerült elérnie a platformnak.

Természetesen a fejlesztők nem csak a jelenlegi generációs konzolokban gondolkoznak, ugyanis a válaszadók 11%-a már a PlayStation 5-re tervezi játékot, 9% pedig Xbox Series X-re, viszont azt is elárulták, hogy 23%-uk tervezi, hogy az előbbire fog dolgozni, és 17%, hogy az utóbbira.

A fejlesztők következő projektjei / Kép: GDC

Az biztos, hogy a jövőben sem csökken a PC-k népszerűsége, ezt a fentebbi grafikon is alátámasztja. Noha az új generációs konzolokra érthető módon jobban oda fognak figyelni a fejlesztők. Ami pedig meglepő, hogy egyre többen tervezik, hogy Nintendo Switch-re is kiadják a játékukat, mindemellett a mobilok még mindig a második helyen állnak.

2020-ban sem fogunk unatkozni, ez már borítékolható!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

Forrás: GDC
A borítókép csupán illusztráció

×