Mint kiderült a nerf és buff rendszer nem csak egy darts táblára való dobálgatás a fejlesztők részéről, hiába hitték ezt sokan.

Annak ellenére, amit sok League of Legends játékos gondol magában, kiderült, hogy tényleg van egy folyamat, amivel megpróbálnak a fejlesztők kiegyensúlyozott hősöket létrehozni. Riot Scruffy, a Riot egyik játékélmény fejlesztője beszámolt róla, hogyan is működik ez a háttérben.

„A valóság az, hogy a League of Legends teljesen más játék lehet, attól függően, hogy milyen stratégiát vagy hőst, milyen képesség szinten játszol.”

 

Lehetetlen a fejlesztők szerint az összes hőst, minden elo szintre kiegyensúlyozni, de a Riot által tárolt játékadatok segítségével minden alkalommal megpróbálják. A felhasználók képességei négy kategóriába kerülnek, az alább látható módon.

  • Normál – (Iron – Gold)
  • Tapasztalt – (Platinum – Master)
  • Elit – ( Grandmaster – Challenger)
  • Profi – ( LCS, LEC stb. régiók)

Ezután a fejlesztők minden hősnél két kritériumot határoznak meg. Legyen legalább 1 kategóriában használható és ne legyen túl erős egyik kategóriában sem. Ez a folyamat viszont elég összetett és sajnos a képességszintek sem élesen elhatárolhatók, így gyenge játékosok találkozhatnak erősebbekkel egy meccsben, akik teljesítménye miatt túl erősnek éreznek egy hőst, pedig azt az ő szintjükön képtelenek lennének így kihasználni.

Scruffy elmondta, hogy minden erőfeszítéssel azon vannak, hogy ne kerüljenek túl erős hősök a játékba, amik uralnák a meccseket. Mindez nagyszerűen hangzik, de nehéz játékosként elhinni, hogy igaz.

Habár csak egy kategóriában játszottam az elmúlt tíz évben, de folyamatosan követem az Elit és Profi kategória játékosait. Streamjeiken és videóikban ugyanazon gondolatokat fogalmazzák meg és ugyanazon hősöket, ugyanazon okokból tartják túl erősnek. Ha lehetséges, hogy a felsorolt 4 kategóriából 3-ban túl erősnek tartanak egy hőst, akkor hogy hihetnénk el, hogy a fent leírt rendszer működik?

Levezetésképpen ajánljuk az alábbi videót, amiben az Aphelios-t megalkotó játékfejlesztő (Riot Stashu) szenved saját szörnyszülöttétől.

 

Szerintetek jól működik a rendszer?

forrás: dexerto.comhttps://www.facebook.com/groups/lolhungary/

×