A világ legjobb 20 játékosának listája után megnézték, milyen eszközöket és beállításokat használnak 2019 legjobb CS:GO játékosai.

Ahogy minden évben megszokhattuk, a világ 20 legjobb játékosát 2019-ben is megválasztotta a HLTV. A legjobb CS:GO játékosok ismeretében pedig most elkészült egy elemzés az általuk használt eszközökről és beállításokról. Lássuk tehát mivel és hogyan játszanak a világ legjobbjai!

Monitor

Itt még nagyon egységes a mezőny, mind a 20 játékos 204Hz-es monitoron nyomja. A legnépszerűbb választás a BenQ XL2540-es modellje.

Videókártya

A GPU témakörnél már elindul a variálás. 16 játékosnak GTX 1080 pörgeti a játékot, ketten váltottak fel RTX 2080-ra, a maradék két játékos RX Vega 64-et használ.

Egér

Ezen a ponton jön be igazán a változatosság a mezőnybe. A legnépszerűbb egér a Zowie EC, melyet összesen 7 játékos használ. Ez után következik a Zowie S2, amit három játékosnál látunk.

Innentől pedig ahány játékos, annyi egér. A maradék 10 egér között szinte minden megtalálható Logitech G Pro Wireless-től az Xtrfy M4 White-on át a SteelSeries Sensei Ten modellig.

Egér érzékenység

Az átlagos eDPI (Sensitivity x DPI) értéke 877.2, de ha csak a legjobb 5 játékost nézzük, ott az átlag eDPI jóval magasabb. Egészen pontosan 948-as.

Kicsit mélyebbre ásva megkapjuk, hogy a 20 játékosból 15-en 400-as DPI beállítással játszanak, ez tehát magasan a leggyakoribb. Ha ebből visszaosztjuk az átlagos eDPI-t, akkor átlagosan 2.37-es sensitivity jön ki a profiknál.

Felbontás

4:3-as felbontást 13-an használnak, egyértelműen ez a legnépszerűbb. 16:10-eset pedig 4-en. Széthúzott változatot szintén 13 játékosnál látunk, Black Barral pedig 6-an játszanak.

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×