A Cloud9 elnöke bevallotta, a szervezet több millió dollárt bukik minden évben azzal, hogy CS:GO csapatot futtat. Mégis elkötelezettek a szakág mellett.

A Cloud9 elnöke Dan Fiden nemrég a DBLTAP-nek adott interjújában beszélt a szervezet CS:GO csapatáról, valamint arról, hogy mibe is kerül nekik évente a csapat fenntartása. Fiden elmondta, hogy a Cloud9 nemcsak hogy évente több mint 1 millió dollárt költ a Counter-Strike csapat fenntartására. De azt is gondolja, hogy ezzel sok szervezet van így – írja a Dexerto.

„Tisztázzuk, hogy a Cloud9 számára minden évben 1-2 millió dollárba kerül a CS:GO csapat, és állítom, hogy az ágazatban az összes Top 20 csapat fenntartása hasonló összegbe kerül” – mondta Fiden.

A beszélgetésből az is kiderült, hogy a Cloud9 Rainbow Six: Siege csapata jelenleg több pénzt keres, mint a CS csapat, annak ellenére, hogy a Rainbow Six kisebb cím az esport világában. Mindennek oka, hogy óriási a különbség azon költségek között, amit a szervezet a csapatok tagjainak fizetésére, lakhatására, a stábra költ, és a közt, amit a versenyek után hazahoznak.

Kép forrása: ESL

„Az ESL-től megközelítőleg 70 ezer dollárt kaptunk tavaly, miközben egy hónap alatt több mint 70 ezer dollárt költünk a CS:GO-ra. Ennek ellenére szeretjük a CS-t és hiszünk benne, ezért nem pártolunk el tőle. Jack Etienne alapító pénzéből, az én pénzemből, a befektetők pénzéből milliókat fordítunk arra, hogy a dolog működjön” – mesélte Fiden.

A legnagyobb esport játékok közül a CS:GO az egyik, mellyel a fejlesztők a legkevésbé foglalkoznak közvetlenül esport szinten. A League of Legends, Overwatch, Call of Duty versenyek, ligák a fejlesztő-kiadó üzemeltetésével zajlanak.

A Cloud9 jelenlegi CS:GO csapatának felállása:

  • JT
  • motm
  • oSee
  • floppy
  • Sonic

Az viszont biztos, hogy a CS:GO esport régóta rentábilis franchise, melybe szívesen fektetnek a szervezetek. A CS:GO továbbra is az egyik legnépszerűbb, legnézettebb és legtámogatottabb esport cím. Emellett 2020-ban is folyamatos fejlődés elé néz, folyamatosan növekvő nyereményalappal.

Jön az ESL Pro League új korszaka, a friss BLAST Premier, majd az új B Site League, melyek a legnagyobb csapatokat vonultatják fel. A Cloud9 pedig elkötelezett a B Site League mellett.

Te szereted a Cloud9 CS:GO csapatát?

https://www.facebook.com/groups/huncsgo/

×