A világ egyik legnagyobb képregényes, filmes és cosplay találkozója végre Magyarországon is megrendezésre kerül. Még egy hely, ahol összegyűlhetnek a rajongók.

A Comic-Con International: San Diego (gyakran csak Comic-Con), magyarul a San Diego-i Nemzetközi Képregény-találkozó egy évente, San Diego városában megrendezett rajongói találkozó. A kezdetben csupán a képregény füzetekre korlátozódó rendezvény az évek során a popkultúra más területeit is egyre jobban bevonta a találkozóba. A találkozón mára a sci-fi, a fantasy, a horror műfajok, az anime, a manga, a gyűjtögetős kártyajátékok, a videójátékok, a filmek és a televízió széles skálája is képviselteti magát. A találkozó a maga nemében a legnagyobb a világon, ami 2007-ben több mint 125 000 látogatót fogadott. A Comic Con közben többször más országokban is megjelent, így most Magyarországon is.

Most a PlayIT és a Mineshow rendezvényeket is szervező Meex Agent Kft. bejelentette, hogy sok külföldi és hazai filmsztár, továbbá nemzetközi cosplay és anime híresség részvételével hazánkban is megrendezi az ország saját Comic Con-ját – írja az IGN.

A rendezvényen lesznek közönségtalálkozók, szakmai beszélgetések, filmes előadások, videojátékok és képregények, kártyajátékok, e-sport versenyek és boltok.

Kép forrása: Comic Con Facebook

„Hatalmas lehetőség és kihívás számunkra, hogy megrendezhetjük az első magyarországi Comic Con-t. Több országban jártam és látogattam végig a rendezvényt, mert cégünk már évek óta tervezi, hogy ezt a nemzetközi szinten is ismert fesztivált elhozza a hazai érdeklődők számára. A Comic Con egy popkulturális, műfajokon átívelő, de azokat mégis összekötő hatalmas buli. A látogatók jellemzően többféle érdeklődési körrel rendelkeznek – és mi igyekszünk ezeknek a sokszínű elvárásoknak megfelelni. A sci-fi, a fantasy, a manga, a cosplay, a sorozatok, a filmek, a képregények, kártyajátékok, játékkonzolok kiállítása és vására, mind a kiállítás részét fogják képezni” – írta Csanda Gergely, a rendezvény szervezője a sajtóközleményben.

Az első magyarországi Comic Con 2020. augusztus 15-16 között kerül megrendezésre. A pontos részleteket, például azt, hogy a rendezvény hol lesz, még nem jelentették be.

Te ott leszel az első Comic Conon?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×