A fnatic csapata egy jótékonysági akció keretein belül hírességeket és saját játékosait veti be a jó ügyért.

Január 23-án két fiatal titán segítségével, közösen gyűjt adományokat a sport és az esport. Mindkét játékos kiemelkedő egyéniség saját területén: a 22 éves Marcus Rashford a Manchester United kiválósága, a 17 éves Tekkz pedig az egyik legjobb FIFA játékos a világon.

Most azonban nem a FIFA és a labdarúgás közötti falakat jöttek közösen lerombolni, de nem is egy marketing kampány kedvéért ragadnak kontrollert. A srácok Tekkz csapata, a fnatic és az UNICEF jótékonysági akciójára mondtak igent Angliában.

 

A toxikus viselkedés elleni hadjárat fontos állomása ez a kampány. A gaming pozitív oldalát szeretnék kihangsúlyozni, az egyenlőséget és sportszerűséget hirdetni a játékon belül. Az UNICEF célja, hogy a Földet egy biztonságosabb és boldogabb hellyé tegyék, ehhez pedig a modern kor kihívásaira is reagálniuk kell. Például a gyerekeket bántó, toxikus online viselkedésre is.

Bár vélhetően egy FIFA bajnok ellen kevés esélye lesz Rashfordnak, a január 23-ai közös stream nem is erről szól majd. Persze azt nem mondjuk, hogy előre lefutott lesz, a köztudottan Liverpool rajongó Tekkz és Rashford összecsapása még hozhat meglepetéseket. Mondjuk ha csapatot cserélnek és Tekkz irányítja a MU, Rashford pedig a Liverpool csapatát, még lehet is esélye a United játékosának.

×