A Rockstar megerősítette, hogy valóban a Games for Windows Live miatt nem elérhető a GTA 4 a Steam oldalán.

Ha valaki lemaradt volna róla, néhány napja a Grand Theft Auto 4 már nem vásárolható meg a Steamen, eddig azonban nem igen volt magyarázat arra, hogy miért. A híroldalaknak több különböző tippje volt, ám most a Rockstar tisztázta a helyzetet, és – ahogy azt a PcGamer is feltételezte- valóban a Games for Windows Live rendszere a felelős azért, hogy a játék lekerült a Steam kínálatából.

„A GTA 4-et eredetileg a Games for Windows Live platformjára hozták létre. Mivel azonban a Microsoft már nem támogatja a Games for Windows Life szolgáltatást, már nem állíthatók elő a játék jelenlegi verziójának megvásárlásához szükséges kulcsok. Most azt vizsgáljuk, hogy hogyan tudjuk a továbbiakban értékesíteni a játékot. Erről amint tudunk, tájékoztatást adunk” – írta a Rockstar.

Kép forrása: Steam

„A Microsoft a továbbiakban nem támogatja a Games for Windows-LIVE fiókok létrehozását a Grand Theft Auto IV játékban. Az account.xbox.com címen azonban továbbra is létrehozhatod a fiókodat, amelybe ezt követően bejelentkezhetsz a játékban” – olvasható a Steam oldalán a különös fordítás.

Kép forrása: Steam

A GTA4 nem éppen az első játék, aminek sorsa kétségessé vált a Games for Windows Live megszűnése miatt. Korábban a Capcom, a Bandai Namco, az Epic Games, a 2K, sőt a Codemasters is átment ezen, azonban évekkel korábban. A Games for Windows Live megszűnését még 2013-ban jelentették be. A Rockstar sajnos nem magyarázta meg, hogy miért most lett probléma a GTA 4 platformtól való függése, de remélhetőleg hamarosan megoldják, hogy el lehessen érni a Steamen, megfelelő Steamworks támogatással.

Neked meg van a GTA IV a Steam-en?

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×