Mondhatjuk, hogy a tavalyi év a Nintendo éve volt. Megérkezett a Switch Lite, mindemellett meglehetősen impozáns számokat produkált a japán kiadó.

A héten írtunk arról, hogy a Nintendo Switch a legkelendőbb konzol volt tavaly Japánban. Az akkor elérhető adatok szerint pedig világszerte több, mint 40 milliót adtak el belőle. Mára már frissebb infókkal szolgálhatunk, amik szerint az eladások már jóval előrébb járnak: a tavalyi ünnepi időszaknak köszönhetően ez a szám már több, mint 50 millió!

Érdekes, hogy miközben az elmúlt években konzolháborúról beszéltünk, leginkább a PlayStationre és az Xboxra koncentráltunk. Mindeközben a háttérben a Switch szépen felkúszott a konkurencia szintjére. A Nintendo egyébként mindig is szeretett „különcként” lavírozni a Sony és a Microsoft között, rendhagyó konzoljaik sokkal innovatívabbak voltak, mint a PlayStation, vagy az Xbox gépek.

https://twitter.com/MatPiscatella/status/1215403260078481409

A legújabb felmérések szerint nemcsak Japánban, hanem már Észak-Amerikában is érezhető a Switch erősödése. A tavalyi évben jóval több játék látott napvilágot a Nintendo konzoljára, mint PlayStationre, vagy éppen Xboxra.

Sőt, a megjelent 1480 Switch cím egymagában több, mint a PS és az Xbox összesített számai! Legalább 400 játékkal több játék érkezett a Nintendo gépére, mint a Sony, vagy az Xbox aktuális generációjára.

Persze ne legyünk igazságtalanok, azt jól tudjuk, hogy Switch-re sokkal több indie játék jelenik meg, mint az említett másik két platformra. Ez pedig komolyan érezhető a statisztikában.

A Nintendo tehát világszerte erősödik. Ezt bizonyítja a Switch Lite sikere, valamint a Pro esetleges érkezése is. Ám nemcsak indie játékok halmai érhetők el a Nintendo gépére, az eShopban éppen aktív az újévi vásár, a kínálatról ide kattintva olvashattok bővebben.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×