Lehetséges, hogy a Switch Lite megjelenése mellett a jövőben számíthatunk egy erősebb, nagy felbontású Switch konzolra is, akár már 2020-ban.

Már tavaly áprilisban, amikor az funkcióiban egyszerűsített, valamint olcsóbb Nintendo Switch Lite megjelenése szóba került, egy erősebb, úgynevezett Switch Pro megjelenését is megjósolták. Azóta körülbelül minden hónapban jelennek meg pletykák, találgatások, sőt kiszivárgások a témában, most azonban egy piaci elemző jósolta meg a 4K képes konzol megjelenését, ami már idén érkezhet.

Serkan Toto elemző, aki korábban a Nintendo Switch Lite-ot is helyesen jósolta meg, most azt mondja: nem kétséges, hogy a Switch Pro idén megjelenik. Toto szerint a konzol támogatja majd a 4K felbontást, nagyobbak lesznek a játékkártyák, sőt hardveres szinten is megújul a konzol. A Switch Pro akár már a nyári időszakban megjelenhet, nagyjából 400 dolláros bevezető áron,

ami nagyjából 150 ezer forint, ha az itthoni ÁFÁ-t is beleszámoljuk.

Kép forrása: Gamerant

Az, hogy egy piaci elemző beszél erről, adhat némi megerősítést a pletykáknak, ugyanakkor elgondolkodtató, különösen a játékkártya fizikai méretének növelése. Furcsa lépés lenne ez a Nintendótól, hiszen ez azt jelentené, hogy egyetlen korábbi kártya sem lenne használható a Switch Pro konzollal. A Nintendo Switch Lite erőssége, hogy bármilyen Switch játék használható vele, így nehéz lenne elképzelni, ha megszűnne a kompatibilitás. Ugyanakkor talán pont a minőség növelésének érdekében hozhatnak ilyen döntést azon játékosok számára, akik magasabb minőségben szeretnék élvezni az új hardver előnyeit.

A Switch Pro megjelenése egyelőre nem biztos, de persze nem is lehetetlen. Hogy Toto-nak igaza lesz-e, azt csak az idő igazolhatja majd. Addigis kezeljük fenntartásokkal a pletykákat!

Te vennél Switch Pro-t, ha idén megjelenne?

×