Újból egy lépéssel közelebb kerültek a kontrollerrel játszó Fortnite játékosok a klaviatúrát és egeret használókhoz. Íme az Instant Reset technika, ami sokak játékán javíthat!

Már a Fortnite előtt nagy volt az ellentét a klaviatúrát és egeret használok, valamint a kontroller játékosok között. Ezen az örökké tartó rivalizáción egy cseppet sem segített az Epic Games battle royale-ja, főleg nem az, hogy újonnan elkerülhetetlen, hogy egyszer-egyszer ne találkozzon a két tábor egy éles meccsen.

Ha megnézzük Benjyfishy videóját, amit Twitteren osztott meg a követőivel, megérthetjük, hogy mi a probléma a közös lobbyval. Ha valaki billentyűzetet és egeret használ, lényegében több lehetősége van testre szabni a beállításokat. Épp ezért tudja Benjy 23-szor egyhuzamban megismételni ugyan azt a kombinációt, félelmetes gyorsasággal.

Természetesen a másik oldalt sem kell félteni, itt van példának okáért UnknownxArmy videója. A kontrollert használó játékosok ugyan nem tudnak olyan gyorsan építeni és szerkeszteni, mint az ellentábor, cserébe nekik a lőpárbajokban van mérhetetlen előnyük. Rettentően erős az Aim Assist ebben az esetben, ami a videóban is jól látható, őrült fejeseket tudja produkálni egy mérkőzésen.

Ám ha a közösséget megkérdezzük, melyik játékelem az elengedhetetlenebb ahhoz, hogy sikeresek legyünk a Fortnite-ban, a legtöbben az építést emelnék ki.

Épp ezért rettenetesen nehéz jó irányba terelni a kontroller játékosokat. Az Epic Games folyamatosan azon dolgozik, hogy leküzdje a két tábor közötti távolságot, ennek érdekében pedig különböző beállításokat, finomhangolásokat eszközölnek.

Utóbbit kihasználva KidNameTomm elkészített egy bemutatóvideót, amiben elmagyarázza, hogyan tudják jelenleg a legeffektívebben felvenni a versenyt a kontrolleresek a klaviatúrásokkal:

 

A kulcs az Instant Reset mechanika!

Ahhoz, hogy ezt a lehető leggyorsabban csináljuk, a beállítások (settings) menüpontban meg kell keresnünk a „confirm edit on release” opciót és aktiválnunk kell.

Ha ez sikerült, akkor irány a Creative mód, ugyanis sokat kell gyakorolni az Instant Resetet, hogy zökkenőmentesen menjen!

Ahhoz, hogy sikerüljön az Instant Reset, az „edit” (szerkesztés) gombot éppen csak a „reset” (visszaállítás) gombunk előtt kell lenyomnunk. Azért kell sokat gyakorolni, mert bizony az elején sokszor fogunk akaratunkon kívül ablakokat rántani a falakba, ez pedig egy éles meccsen igencsak kellemetlen tud lenni…

A szóban forgó technika nem egy „scroll wheel reset”, amit Benjyfishy videójában láthatunk, de a kontrolleresek így újból egy lépéssel közelebb kerülhetnek a klaviatúrásokhoz.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×