Hotfix formájában oldotta meg a Fortnite „fénykard problémáját” az Epic Games, a kisebb törődéscsomag viszont nem tett jót a rendszerfájloknak.

A tavalyi év egyik legnagyobb durranását az év végére tartogatta az Epic Games, a kiadó ugyanis a Disney-vel összedolgozva elhozta a Fortnite közösségnek a Fortnite x Star Wars eseményt. Az exkluzív vetítés mellett tematikus Item Shop tartalmak és játékbeli fegyverek is érkeztek, utóbbi kategóriájába tartoztak például a filmekből jól ismert, kultikus fénykardok.

Mindezt a játékosok napokig nagyon is tudták élvezni, aztán ahogy haladtunk előre az időben, a fénykardok annál idegtépőbb részei lettek a játéknak…

Sajnos a legrosszabbkor jött a téli szünet, a játék hosszútávon nem bírta az ünnepek alatt megnövekedett átlag játékosszámát, jöttek is az olyan őrületes bugok, mint a láthatatlan padló elemek, az embereket kicsináló Sneaky Snowman tárgyak, de a fénykardokat használók is elkezdtek teleportálni a harcok közben…

Utóbbi volt az utolsó csepp a pohárban, a közösség azonnali kivételét követelte a fénykardoknak!

Végül a mai napra virradóra megérkezett a várva várt hotfix, ami kiemelte a fénykardokat a játékból, végleg lezárta a Winterfest szezont és minden egyéb Star Wars-hoz köthető küldetést elzárt a forrásfájlok közé.

Az elzárás pedig olyan jól sikerült, hogy még azokat a tartalmakat is sikerült eltüntetnie az Epic Games-nek, amit egyáltalán nem szerettek volna.

After the Star wars event collab ended, all my achievements that were obtained during the event disappeared. from FortNiteBR

 

A Fortnite x Star Wars esemény során speciális achivementeket nyithattunk meg a Career menüpontba, amik a későbbiekben bizonyítékul szolgáltak volna, hogy kivettük a részünket az eventből. Nos, ezek a mérföldkövek a hotfix után az enyészeté lettek, a játékosok pedig értetlenül tárták szét a karjukat a változás láttán.

 

Szerencsére ez nem marad így, az Epic Games amint tudott, reagált a hivatalos Fortnite Status Twitter oldalon keresztül, tisztában vannak a bug létezésével, s már el is kezdték annak javításának munkálatait.

Remélhetőleg egy-két napon belül visszakerülnek a Star Wars achivementjeink a karrier menüpontba.

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×