Újabb szög bújt ki a zsákból.

Az utóbbi időben nagyjából egy süllyedő hajóhoz tudnánk hasonlítani a PUBG esport részlegét, ugyanis a csapatok egymás után jelentik be, hogy felszámolják a profi csapataikat. Több probléma is felszínre került már, egyrészt borzasztó kevés pénz van jelenleg a profi mezőnyben, e mellé még kevés is a nagyobb kaliberű versenysorozat, ahol a játékosok villanthatnának.

Nemrég a Ghost Gaming is bedobta a törülközőt. A szervezet CEO-ja jelentette be a PUBG-val való szakítást, a közösség viszont nem igazán értette a dolgot, ugyanis a csapat már 2017 óta jelen van a profi scene-ben, ráadásul egész szép sikereket értek el az utóbbi időben. Matt Dillon, a csapat CEO-ja most egyetlen Tweetben válaszolt ezekre a kérdésekre:

„Hogy miért lépett ki a Ghost Gaming a PUBG Esport részlegéből? Mindössze 173,49 $-t (~52 ezer forint) kaptunk az NPL Bat eladásaiból. Hatalmas vicc!”

 

Több oka is lehet, hogy miért kaptak ilyen kevés pénzt, ezek közül az egyik, hogy az összeg nagyobb része a PUBG Corp.-nál marad. Másrészt könnyen lehet, hogy a skin eladások egyre csak zuhannak, ami szintén érthető ok, hiszen az érkező skinek szinte mind kivétel nélkül nevetségesen túlárazottak. Nem csak a magyar fizetésekhez mérten… A redditen heti rendszerességgel jön elő a téma, amibe a legtöbben már beletörődtek és egyszerűen inkább nem is nézik meg az új skineket. Az biztos, hogy ami más játékokban remekül működik, az a PUBG-ban valahogy nem igazán.

Szebb napokat is megélt a PUBG esport részlege /Kép: esportsobserver.com

Bármelyik is legyen a valódi ok, a PUBG Corp.-nak ideje lenne elgondolkozni azon, hogy mégis mennyire ragaszkodnak a játék esport részéhez. Amennyiben nagyon, akkor viszont nem szabad hagyniuk, hogy a csapatok kivérezzenek és mindenki otthagyja a mezőnyt. Mert előbb-utóbb ez lesz, ha nem lépnek közbe.

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×