A hivatalos bannolási statisztikákból, és az egyidejű játékosok számából jött ki a végeredmény.

A csalók kitiltására vonatkozó számok szinte mindig elemi erővel hatnak az emberekre. Decemberben tették például nyilvánossá, hogy december 8 és 14. között összesen 116 531 PUBG accountot bannoltak. Elképesztően magas szám, főleg ha kiszámoljuk, hogy ez hány százalékát teszi ki a teljes közösségnek.

Frenchtoastbeer időt és energiát nem kímélve utána járt a dolgoknak, és az alábbi megállapításokat tette:

  • A Steam statisztikák szerint a játékosok 50%-a Kínából, 10% az USA-ból, 40% a világ összes többi országából játszik.
  • A kínai statisztikák szerint heti átlagban 16 órát játszik egy felhasználó, az amerikaiaknál és a többi országban ez azonban csak heti átlag 7 óra.
  • A két 50%-os tábor számtani közepét tehát 12 órára tehetjük heti átlagba. Az átlagos játékosszámot alapul véve, ezzel a 12 órával számolva megkapjuk, hogy a hét 168 órája alatt hány account kell ahhoz, hogy megkapjuk a Steam átlagos statisztikáit.
  • Az adott időszakra lebontva kiszámolta, hogy ez a szám 4 318 237, vagyis ennyi accounttal játszottak az említett héten.

Innen pedig már könnyen megkapjuk, hogy a 116 531 kitiltott PUBG account, az összes játékos 2.69%-át jelenti.

Összehasonlításképp, az Apex Legends közösséget alaposan megbotránkoztatta amikor kiderült, hogy minden századik embert kibannol a játék. Az ottani 1%-hoz képest a PUBG 2.69%-a tényleg brutálisan soknak tűnik.

És ez a szám nem a tényleges csalókat jelenti, ezek már a kibannolt játékosok. Akik nem buknak le, csak még tovább növelik ezt az egyébként is ijesztő számot.

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×