Az Escape from Tarkov egy igen népszerű játék a streaming közösségben, amelyet a Battlestate Games orosz stúdió fejlesztett. Most egy korábbi kijelentés miatt voltak kénytelenek elnézést kérni.

Bár az Escape From Tarkov népszerűsége növekszik, egy 2015-ös interjú mégis rossz fényt vethet a stúdióra, miután egyik fejlesztőjük erős megjegyzéseket tett a nők háborúban játszott szerepével kapcsolatban. A játékban ugyanis jelenleg nem lehet nőként harcba vonulni, így a rajongókat érdekelte ennek oka.

Pavel Dyatlov szerint a nőknek nincs helye a háborúban.

Arra a következtetésre jutottunk, hogy a nőknek nem szabad háborúba menniük” – nyilatkozta a fejlesztő évekkel ezelőtt. Miután a játék és az egyébként kis létszámú csapat egyre ismertebb lett, így előkerült ez az igen régen készült interjú is, ami miatt a stúdió magyarázkodni kényszerült. A Battlestate Games fejlesztői nyilatkozatot tettek közzé az ellentmondásos interjúval kapcsolatban. Azt mondták: az interjú nem egy vezető fejlesztővel készült, ráadásul félre is fordították azt.

„Tiszteljük a nőket, a hadseregben szolgáló nőket egyaránt. A játékban a kereskedők közt van nő, sőt későbbi küldetésekben is szerepelni fognak. Elnézést kérünk a félreértés miatt” – nyilatkozott a stúdió.

Játszható női karakter ennek ellenére elvileg mégsem kerül a játékba, a rengeteg fejlesztési idő, nehézség és költség miatt. A Battlestate Games valószínűleg a fejlesztéssel foglalkozik majd a közeljövőben, és távol távol maradnak az interjúktól egy időre.

A népszerű videojátékokban egyébként mindig sarkalatos kérdés, hogy milyen nemű karakterek kerülnek a játékokba. A Ubisoft Assassin’s Creed Unity kapcsán került hasonló helyzetbe, ahol a cooperatív módból hiányoztak a női karakterek. Tavaly a Mordhau című középkori világban játszódó multiplayer harcjátékot is számos kritika érte, mivel a játék nem teszi lehetővé a különböző etnikumok kiválasztását. A karakterkészítőnél csak fehér férfiak választhatók. A hiányossággal a fejlesztők is tisztában vannak, így megígérték, hogy a jövőben női karakter is elérhető lesz.

Te tudsz még olyan játékot, melyben csak férfiak karakterek játszhatók?

https://www.facebook.com/groups/mobilgamer/

×