Gépelni egy mobileszközön mindig is nagy kihívás volt. Erre kínál megoldást a Samsung új „láthatatlan” billentyűzete.

A „láthatatlan” billentyűzet nem teljesen új koncepció, hiszen már találkoztunk olyan megoldással, amikor egy eszköz kivetíti a billentyűzet képét lézeres technológiával. Ehhez azonban szükség volt egy külső eszközre, ami nem tette teljesen életképessé a technológiát ahhoz, hogy jó kis hordozható megoldás legyen. A Samsung megoldása azonban máshogy működik: nincs szükség projektorra vagy bármilyen más extra eszközre.

A Samsung Selfietype-ot a Samsung C-Lab részlege fejlesztette, működését pedig a napokban zajló CES 2020 konferencián mutatták be. A megoldás a mobileszközök beépített szelfikameráját használja arra, hogy nyomon kövesse a felhasználó kezét. Ahogy a videón is látszik, a felhasználó számára minden a képzeletbeli billentyűzet helye lehet. Az rendszer a kézmozdulatok elemzésével reagál és létrehozza a megfelelő szöveget bármilyen szövegszerkesztőben, üzenetalkalmazásban – írja a Gamerant.

https://youtu.be/LRFvUYQ_SZ0

 

Bár a bemutató érdekes, egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy a rendszer gyakorlatban, valós körülmények között mennyire működik majd pontosan. A kézmozgás vagy a gépelés megszakítása, illetve egész egyszerűen a túl gyors gépelés is problémákat okozhat a kamera számára.

A kézkövetésen alapuló rendszerek azonban egyre gyakoribbak. Az Oculus nemrég mutatta be a kézelemző technológiáját az Oculus Quest-hez, ami lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját kezükkel lépjenek be a virtuális valóságba, a Quest vezérlőinek használata nélkül. A technológia ugyanakkor még béta fázisban van.

Hogy a Samsung kézkövető billentyűzet technológiája mikor lesz bárki számára elérhető az kérdéses, hiszen a CES-en bemutatott innovációk néha csak évekkel később kerülnek a felhasználók elé.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

×