Eljött az év vége, ennek alkalmából megnéztük, hogy melyek voltak a Steam legnépszerűbb játékai.

A statisztikákon jól látszik, hogy az év utolsó hónapja alkalmából a szokásosnál is többen ültek le a monitorok elé.  A CS:GO-t ezúttal már annyira sem tudta megszorongatni a Dota 2, mint novemberben. Hiába híresztelik sokan, hogy a PUBG halott, amikor még mindig ez a 3. legnépszerűbb játszott játék a Steamen és egyben az első olyan cím, amiért pénzt is kér a gyártó. A GTA V szintén erős hónapot tudhat a magáénak, ugyanis sikerült lehagyni a nemrég ingyenessé alakult Destiny 2-t, ráadásul nem is akárhogy!

Top 5 Steames játék *

  1.  CS:GO – 335 millió óra
  2. Dota 2 – 278 millió óra
  3. PUBG – 225 millió óra
  4. GTA V – 73 millió óra
  5. Destiny 2 – 67 millió óra

*= A játékosok által eltöltött idő arányában

Counter-Strike: Global Offensive

A Valve ismét dörzsölheti a markát, ugyanis decemberben tarolt a CS:GO.  Az átlagos játékosszám 456 700 fő volt, amivel sikerült megdönteniük eddigi rekordjukat. Egyidejűleg pedig maximum 767 ezren voltak a szervereken, ami szintén szép előrelépés, viszont 2015 augusztusában még ennél is többen, közel 820 ezren ostromolták a Valve CS:GO szervereit.

Playerunknown’s Battleground

Az ünnepek alkalmából ismét jó páran elővették a PUBG-t. A szerverproblémák ellenére továbbra is 300 ezer felett maradt az átlagos játékosszám, egész pontosan 308 445 fő volt átlagosan a szervereken, ami 2786 fős javulás a novemberi hónaphoz képest. Az egyidejű játékosok sima viszont némileg visszaesett, persze a 686 ezer fő sem számít épp kevésnek.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

A R6S mostanában folyamatosan tör felfelé, de amióta Destiny 2 ingyenes lett, egyszerűen nem tud bekerülni a top 5 legnépszerűbb játék közé. Decemberben közel 12 ezren játszottak többen átlagosan a Siege-dzsel, azaz így az átlagos játékosszám pedig 78 ezer felé ment. Mindezek mellett volt olyan pillanat, amikor 138 ezren voltak a szervereken, ami szintén szép előrelépés az előző havi 124 ezer főjéhez képest.

Grand Theft Auto V

A GTA V-nek nagyon jót tett a legutóbbi Diamond Casino update, azóta gyakorlatilag a szerencsén múlik, hogy át tudunk-e lépni épp bőrrel a kaszinó bejáratán, de úgy tűnik, hogy a játékosok élvezik a harcokat. Persze szerencsére ezekre a pillanatokra van ott a passzív mód. Mindezen felül decemberben beköszöntött a tél,  illetve a Rockstar jó szokása szerint ingyen ruhát is osztogatott, ami szintén jót tett a statisztikáknak. Az átlagos játékosszám így 98 ezer főnél tetőzött, egyidejűleg pedig maximum 204 ezren voltak a szervereken.

https://www.facebook.com/groups/pubghunkozosseg/

×