Új hónap, új meglepetések. Novemberben teljesen felborult a korábbi egyensúly.

2019 novemberében rendesen felborult a Steames toplista. A Dota 2-vel ezúttal már kevesebb időt töltöttek a játékosok, ellenben a CS:GO-val, ami hosszú idő óta ismét került fel a trónra. A PUBG-nek is sikerült erősítenie, amivel be is zsebelte a 3. helyezést, ami egyáltalán nem rossz, de volt azért már sokkal jobb is a helyzet. Az ingyenessé avanzsált Destiny 2 pedig átvette a GTA V helyét, ami így az 5. helyen landolt, így a Rainbow Six Siege már nem fért fel a listára.

Top 5 Steames játék *

  1. CS:GO – 311 millió óra
  2. Dota 2 – 296 millió óra
  3. PUBG – 224 millió óra
  4. Destiny 2 – 77 millió óra
  5. GTA V – 50 millió óra

*= A játékosok által eltöltött idő arányában

Counter-Strike: Global Offensive

 

A CS:GO ismét a toppon! / Forrás: Steamcharts.com

Novemberben már 426 ezerre rúgott az átlagos játékosok száma, ami 17 ezres ugrás az októberi adatokhoz képest. Az egyidejű játékosok száma pedig 758 ezer volt, ami szintén kellemes előrelépés az előző havi 748 ezerhez képest.  Úgy tűnik ezúttal a Valve rátapintott arra, hogy mire is vágynak a játékosok igazán. Hosszú hónapok után végre ismét kaptunk új Operationt, ami mellé még új ládák és ezzel együtt új kések is érkeztek. Az biztos, hogy mostanában tartalomból nincs hiány, de reméljük, hogy ez a későbbiekben is hasonlóképp alakul. Már csak a csalók ellen kellene fellépniük hatékonyabban…

Playerunknown’s Battleground

A PUBG ismét erősödött /Forrás: steamcharts.com

A fentebbi grafikonon remekül látható, hogy a PUBG népszerűsége egyre csak csökkent a 2018-as hype óta, viszont most úgy tűnik, hogy ismét kezdi összeszedni magát a játék. Novemberben az átlagos játékosok száma elérte a 305 ezer főt, ami 18 ezres növekedést jelent az októberi számokhoz képest. Az egyidejű játékosok száma pedig ismét megközelítette a 700 ezret, ami azt jelenti, hogy 58 ezerrel több az előző hónaphoz képest! Nem rossz, nem rossz! Úgy tűnik a PUBG Corp. jó irányba halad, egyre kevesebb a hiba a játékban és végre az új tartalmakból sincs hiány. Kíváncsian várjuk, hogy hogy alakulnak majd a számok decemberben.

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Már nincs hova nőni? / Forrás:steamcharts.com

A Rainbow Six Siege úgy tűnik elérte korlátait a Steam platformján, ami nem csoda, hiszen az utóbbi időben rengeteg leárazást kapott a játék, így gyakorlatilag csak az nem próbálta még ki, aki nem akarta. Sajnos a Uplay-es adatokat továbbra sem adja ki a Ubisoft, így csupán a Steames statisztikákra tudunk alapozni. Novemberben az átlagos játékosok száma 66 500-ra rúgott,azaz közel ezer játékos játszott többet átlagban az előző hónaphoz képest. Az egyidejű játékosok száma pedig 124 ezer volt, ami viszont már visszaesés az októberi 125 ezer főhöz képest.

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×