A szakértők vitatják az gyártó kijelentéseit.

Az Intelnél zakatol a marketingkampány, amiben szokás szerint a lehető legjobb színben próbálják feltüntetni a termékeiket a konkurens gyártókkal szemben. Az utóbbi időben csak úgy szárnyal az AMD, köszönhetően a Ryzen 2. és 3. generációs sikereinek.

Pörög a marketing gépezet, de vajon van aki elhiszi? / Forrás: Techpowerup

Nagyon úgy fest, hogy ez a kékeknek nem igazán tetszik. Olyannyira, hogy a legutóbbi sajtókonferencián már azzal álltak elő, hogy a legolcsóbb 4 magos i3-9100F is elbánik a középkategóriás Ryzen 5 3500X-szel, aminek a nagy tesóját a Ryzen 5 3600X-et pedig a Core i3-9350KF körözi le. Ezen felül az AMD felső kategóriás Ryzen 7 3800X-éről is azt állítják, hogy egy szimpla i5-9600KF is könnyedén utoléri valós felhasználási környezetben.

Nem véletlenül olyan népszerű

Na, de hogy mi is a valós felhasználás az Intel szerint? A kék gyártó szerint a játék, az otthoni/üzleti felhasználás mellett a tartalomgyártás sorolható ebbe a kategóriába, állításuk szerint ezekben egyszerűen nem ellenfelük az azonos áron kínált AMD.  Továbbá azt is kiemelték, hogy a K-s processzoraik órajele könnyedén húzhatóak akár 5 GHz-re, ezen felül a boost technológiájuk jóval fejlettebb.

Minden esetre a merész kijelentéseiket nem támasztották alá semmiféle tesztekkel, ami érthető, hiszen elég nehéz lett volna a fentebb említett kijelentéseket megerősíteni, hiszen a felhasználók jelenleg nem azon gondolkodnak, hogy egy i5 elveri-e a 3800X-et, hanem már az is kérdéses, hogy a 3700X-et utol tudja-e érni az i7 9700K, ami nem mellékesen 12 ezer forinttal kerül többe.

Forrás: Techpowerup

 

×