Az új kiadó neve alatt League of Legends témájú játékok fognak a jövőben megjelenni. Ezeket a Riot Games cégen kívüli, külsős fejlesztőkkel, vagy fejlesztőcsapatokkal készítteti majd.

Vérszemet kapott a Riot Games, már a League of Legends tizedik születésnapja alkalmából is komoly bejelentésekkel szolgált a kiadó, de úgy fest, tartogattak még meglepetést a játék, s annak világának szerelmeseinek.

 

A League of Legends, azon belül pedig Runetarra világa hatalmas, ezt nagyon jól tudja a kiadó is, azt pedig nem szeretnék, hogy ezek a lehetőségek ne legyenek kiaknázva. Erőforrás viszont cégen belül nincs mindenre, ezért a cég vezetősége úgy döntött, ideje megalapítani egy olyan kiadót, amin keresztül a Riot Games olyan játékokat dobhatna piacra, amiket külsős fejlesztők és fejlesztőcégek készítettek.

Többek között készülőben van egy új verekedős játék, egy FPS, sőt egy kártyajáték is, melyet már több alkalommal ki lehetett próbálni. Ettől függetlenül a Riot még továbbra is arra törekszik, hogy tovább bővítse a LoL világát, most egy friss kiadói címkével álltak elő – írja a PCGamer.

Ez a kiadó Riot Forge néven született meg.

A Riot Forge elsődleges célja az lesz, hogy League of Legends tematikájú játékokat publikáljon, ráadásul nem is akármilyeneket, a fő irány az egyjátékos, történetközpontú játékok csoportja. A bejelentés mellett a Riot azt is elmondta, van már olyan játék, ami fejlesztés alatt áll, de ezek még annyira korai stádiumban járnak, hogy részleteket nemigen tudnak megosztani róluk.

Játékosokra és fejlesztőkre összpontosító kiadó vagyunk; küldetésünk az, hogy fantasztikus új League of Legends játékokat hozzunk létre, a világ minden táján élő tehetséges fejlesztőkkel együttműködve. A LoL univerzuma korlátlan lehetőséget kínál, így lehetőséget adunk a partnerek számára, hogy a világot kibővítve, saját izgalmas játékokat alkossanak. Elmesélhetik saját történetüket, ami által a játékosok új és izgalmas módon tapasztalhatják meg a LoL-t” – olvasható a hivatalos oldalon.

Ez tehát azt jelentheti, hogy ha egy stúdió, vagy fejlesztői csapat úgy gondolja, bátran készíthet akár egy single-player játékot a LoL alapján. Egyelőre nincs konkrét projekt megosztva, a Riot tapasztalt, független stúdiókkal szeretne elsősorban együttműködni, és azt írták: néhány projekt már folyamatban van. Amint van ebben komolyabb lépés, megosztják az információkat – olvasható a GYIK-ban.

Erre pedig elvileg nem is kell sokat várni, hiszen közben Geoff Keighley újságíró azt írta a Twitteren, hogy a Riot Forge projekt kapcsán új játékot jelentenek be december 12-én az idei The Game Awards rendezvényen.

Te milyen játékot tudnál elképzelni még a League of Legends univerzumában?

×