Elsőként a FACEIT tiltotta ki az új karakter skineket, de mostanra már az ESEA és az ESL is beszállt.

Az új Operation megjelenésével együtt egy teljesen új időszámítás indult a CS:GO történetében. A fegyverkinézetek után ugyanis megérkeztek az első karakter skinek is a játékba.

Ahogy az látható is, igazán színes, az eredeti modellektől jócskán eltérő kinézeteket kaptunk a fejlesztőktől, ami elsőre aggodalommal töltötte el a játékosokat. Aztán másodjára és harmadjára is, hiszen az eltérő modellekkel kapcsolatban folyamatosan merültek fel az újabb és újabb problémák. Egyes skineket alig lehetett látni a pályán, volt akinek az árnyéka volt eltérő, és akadt, aki egyes fedezékekkel nem harmonizált túlságosan.

New CT character (MTP) vs default CT (Olive) B site dust 2. Is the difference enough to affect competitive play? from r/GlobalOffensive

Mondani sem kell, még egy sima MM-en is fejfájást okoztak ezek a problémák, nemhogy a versenyeken! Éppen ezért drasztikus döntésre szánta el magát a FACEIT, és az ECS Season 8 döntő kapcsán nemes egyszerűséggel betiltotta a karakter skineket.

Innen pedig már egyik lépés követte a másikat, a kezdeményezéshez a CSPPA (Counter-Strike Professional Players’ Association) is csatlakozott. Így tehát alig pár napa alatt a FACEIT, az ESL és az ESEA szabályokból is kitiltották az új modelleket, komoly versenyen tehát alig látjuk majd őket. Felmerülhet a kérdés, miért kellett akkor egyáltalán kiadni őket?! Ha ugyanis a versenyeken használhatatlanok, és még MM-en is csak a bosszúság van velük, nem igazán látjuk a helyüket a CS:GO világában.

Mi lehet a megoldás a zavaró CS:GO skinekre?

Hosszabb távon két lehetséges út kínálkozik a Valve előtt. Vagy teljesen elfelejtik ezt a modell skinek őrületet, vagy ha már ragaszkodnak hozzá, akkor a versenyekről megoldják, hogy automatikus beállításként tiltva legyenek. Hiszen nem lehet cél, hogy a játéktudás helyett a szinte láthatatlan skinek nyerjék a meccseket.

Legyünk őszinték, az eddigi fejlemények kapcsán egyébként inkább az első forgatókönyv tűnik valószínűbbnek… Szép próbálkozás volt, de már a rajtnál elhasalt. De legalább nem lesz Fortnite klón a CS:GO-ból, ez is valami!

https://www.facebook.com/groups/erackgaming/

 

×