A Liquid 21 éves szupertehetsége még mindig csak a hatodik tag, a CS:GO milliomosok klubjában

A profi esportban tapasztalható fizetések már régen túllépték a józan ész határait, ezt mindannyian tudjuk. Főleg a CS:GO világában tapasztalható mindez, ahol a befektetők és a szponzorok jó ideje elképesztő összegeket pumpálnak a csapatokba. Pár éve, még a legendás Virtus.pro kapcsán hüledeztünk először a CS:GO-ban megjelenő összegek kapcsán:

A szervezet egy 100 millió dolláros tőkeinjekció után havi 25.000 dolláros, átszámítva 7.5 millió forintos fizetést osztott pasháéknak.

Innentől pedig nem volt megállás! Láncreakcióként söpört végig a profi közösségen az iparág újragondolása, a fizetések és versenydíjazások drasztikus emelkedése. Innentől ugyanis miért lenne motiváló egy verseny, ahol a győztes 100.000 dollárt kaphat? Az öt játékos között fejenként elosztva ez még mindig kevesebb, mint a havi fix fizetésük…

A szervezők vették is a lapot, a Major összedíjazás egymillió dollárra nőtt, de a többi komoly versenyek is szinte mind 500.000 dolláros összdíjazásnál indul. A versenyekből származó bevételek (melyeket az esportsearnings.com nevű oldal naprakészen vezet) így a fizetésekkel együtt, egyre magasabbra rúgtak. 2018-ban a dán Xyp9x személyében meg is lett az első CS:GO milliomos a profik között. Az Astralis parádés menetelése aztán további tagokat vitt a milliomosok klubjába, mostanra már mind az öten elérték a bűvös egymilliós álomhatárt.

Hozzájuk csatlakozott az ECS 8. szezonja után Stewie2k, aki az első amerikai játékos ebben az elit társaságban. Ezzel pedig történelmet írt saját csapattársai, a MIBR szupersztárjai és coldzera előtt. A korábbi Cloud9 játékos immár a Liquid mezében lépte át az egymilliós határt, melynek majdnem a felét idén lövöldözte össze. Az egészen pontosan 1.006.090 dollárból 461.200 jött össze 2019-ben.

×