Nemrég olyan pletykák láttak napvilágot, miszerint a Rockstar új, középkorban játszódó játékon dolgozik. Vannak, akik cáfolják a hírt.

Többek között a Wccftech is beszámolt arról a pletykáról, miszerint a Rockstar következő játéka a lovagok és a véres közelharcok korában játszódik. Mindezt persze egy elképesztő tényre hivatkozva, ami egyáltalán nem nyert megerősítést. A pletykát az szülte, hogy egy bizonyos Pawel Saxenas, a Rockstar Games India karaktertervezőjének LinkedIn profilján egy új játékcím jelent meg, utalva a középkori építészeti stílusokra. Az oldalt -talán nem véletlenül- azóta szerkesztették, és eltűnt az említett cím.

A Tweak Town szerint az említett címen nem a Rockstar India kezdett el dolgozni, hanem a Dhruva Interactive. A profil szerint Pawel Saxenas 2018-ig dolgozott az említett címen. A Starbreeze pénzügyi nehézségeit követően a Rockstar 7,9 millió dollárért vásárolta meg a Dhruva többségi részvényeit, szinte egy évvel azután, hogy Saxenas abbahagyta az új címen a munkát. Ezután a Dhruva tulajdonképpen beleolvadt a Rockstar India-ba. Sokkal valószínűbb tehát, hogy az új játékot a Starbreeze Studios kezdte el fejleszteni, nem pedig a Rockstar Games India.

Kép forrása: TweakTown

Ha Dhruva a Starbreeze számára készítette a játékot, akkor a Rockstar Games birtokolhatja a cím jogait is, de ez nem biztosíték arra, hogy a játék meg is jelenik. Ráadásul mivel a Rockstar a Take-Two Interactive leányvállalata, a cím gazdát is cserélhet. Lehetséges tehát, hogy a középkori projekt az örökkévalóságig egy fiókban fekszik majd. Sokkal valószínűbb, hogy a Rockstar következő projektje a Grand Theft Auto 6 lesz, next gen konzolokra.

A Rockstar ráadásul nemrégiben állásokat is meghirdetett következő generációs, nyílt világú játékának fejlesztéséhez. Hogy pontosan min is dolgoznak egyelőre rejtély, hiába a sok spekuláció és pletyka.

×