Alig egy hónappal a Honor rendszer bevezetése után a Classic szervereken is ellátogathatunk Warsong Gulch-ba és Alterac Valley-be.

Épp tegnap számoltunk be arról, mennyire a feje tetejére állt a világ a World of Warcraft Classic szerverein a Honor rendszer bevezetése után. Ebben a cikkben is megjegyeztük, hogy egyes játékosok felvetették a lehetőségét, hogy mi lenne, ha a Battlegroundokat ugyanúgy előrevennék a következő fázisból, mint a Dire Mault a másodikból. Még tegnap este érkezett a hivatalos fórumbejegyzés a Blizzardtól, hogy pontosan ezt teszik, december 10-én.

A két első Battlegroundon, a Warsong Gulch-on és az Alterac Valley-n túl szintén ezen a napon kezdődnek majd az Elemental Invasionok. Az esemény keretein belül a négyfajta elem seregei szállják meg a térkép négy pontját: a tüzes, Blazing elementálok Un’Goro Craterben bukkannak fel, Baron Charr vezetésével, a Thundering elementálok Azsharába nyomulnak be Avalanchion vezetésével, a Princess Tempestria vezette vízelementálok Winterspringet támadják, a Whirling Invaders pedig Silithusba érkeznek The Windreaver vezetésével.

Kép forrása: bubblesofmischief.com

Az események ideje alatt a négy elem adott síkjára nyíló portálok jelennek meg a jelzett területeken, és a környéken az átlagnál erősebb (54-60-as szint körüli) elementálok bukkannak fel, kisvártatva pedig megjelenik a vezetőjük is. Ha a vezetőt megölik, utána bezárulnak a portálok (de a még jelen lévő elementálokat meg kell ölni).

Egyelőre pontosan nem tudni, milyen időközönként jelennek majd meg ezek az inváziók, de ha az eredeti 2005-ös eseményből indulunk ki, várhatóan három naponta – és annak idején csupán két hétig tartott a megszállás. Fontos megjegyezni, hogy az Elemental Invasion nem összekeverendő az Elemental Unrest eseménnyel, a Cataclysm kiegészítőt megelőző inváziókkal. Bár akkor is hasonló volt a játék menete, de akkor az elementálok a négy fővárost támadták.

Ahogy azt a tegnapi cikkben is említettük, annak idején a Battlegroundokat majdnem pontosan egy hónappal a Honor rendszer megjelenése után vezették be a játékba, így nem meglepő, hogy most is ugyanezt a nagyjából egy hónapot hagyják a World PvP kibontakozására. Ugyanígy nem meglepő, hogy az Elemental Invasion a másik esemény, amit előrehoznak, hiszen ez annak idején a Honor rendszerrel együtt, az 1.4.0-ás frissítéssel érkezett, ugyanúgy 2005. májusában.

Kép forrása: bubblesofmischief.com

A harmadik fázis további elemei, a Blackwing Lair raid és a Darkmoon Faire valamikor 2020 elején érkezik majd, egyelőre pontos dátum nincs.

Várjátok már a Battlegroundokat? Karácsony előtt melyik Honor szintig akartok eljutni?

×