A CS:GO ládakulcsai, melyeket pénzért lehet vásárolni, nem értékesíthetők többé, ugyanis a Valve rájött, hogy a rendszert pénzmosásra használják.

A Counter-Strike: Global Offensive kulcsait valódi pénzért lehet megvásárolni és lootláda kinyitására használhatók. A kulcsokat eddig a Steam Community Market-en, a platform közösségi piacán lehet értékesíteni, amennyiben valaki a vásárlás után mégsem tart rá igényt. Ez most megszüntetik – írja a PCGamer.

A lépés azután történt, hogy a Valve megtudta: a rendszert pénzmosásra használják.

„Régen minden ilyen adás-vétel jogszerűen zajlott. Ugyanakkor a közelmúltban felfedeztük, hogy világméretű hálózat működik a közösségi piacon, aminek célja a nyerészkedés. Jelenleg úgy látjuk, hogy a legtöbb kulcs, ami a piacon forgalomban van, csaló forrásból származik. Ennek eredményeképpen úgy döntöttünk, hogy a mostantól vásárolt kulcsokat már nem lehet eladni” – írja a Valve a CS:GO oldalán.

A nyilatkozat hozzáteszi, hogy a döntés nyilvánvalóan érinti a tisztességes felhasználókat is, de „a csalás elleni küzdelem továbbra is prioritást élvez a Steam platformján”. Azt is hozzáteszik, hogy a korábban vásárolt kulcsok még értékesíthetők.

Kép forrása: Youtube

Nem ez az első alkalom, hogy a Valve jutalomrendszerét egyes játékosok megpróbálják saját előnyükre kihasználni, valamilyen nem tisztességes módszerrel. 2016-ban azért került a CS:GO a figyelem középpontjába, mert egy csoport szerencsejáték alapú skin-webhelyet üzemeltetett. Annak megszűnéséért komoly lépéseket tett a Valve.

Közben a múlt hónapban a Valve Franciaországban kormányzati döntés hatására bevezette a röntgenrendszert, amivel előre megtekinthető, mit rejt az egyes láda, még a kinyitás előtt. Ezzel próbálják elérni, hogy a ládanyitás ne legyen szerencsejátéknak tekinthető.

A Valve tehát komoly lépéseket tesz annak érdekében, hogy a Steam piac tiszta maradjon. Szerinted jó lépés a kulcskereskedelem megszüntetése?

×