Az Uncharted és a Shadow of the Colossus remastereiért felelős stúdió elnöke azt nyilatkozta, nagy dobással fogadják majd a PlayStation 5-öt.

A Bluepoint Games egy dologról ismert: nagy játékokat optimalizálnak új hardverre. Így például az eredetileg PS2-re készült Shadow of the Colossus-t dolgozták át PS3-ra, vagy az utóbbira készült Uncharted kollekciót PS4-re.

Nem sok teljesen eredeti, saját fejlesztésük van, hacsak nem számoljuk a 2006-os Blast Factort, ami a PS3 megjelenésekor a két elsőként letölthető játék egyike volt. Relatíve szimpla, felsőnézetes lövöldözős játékról van szó, ami jobban hasonlít egy árkád játékra, mint egy nagy AAA megjelenésre.

 

A Wired PS5-ről szóló összefoglalójában mellékesen említi meg Marco Thrush, a stúdió igazgatója, hogy valami nagy dolgon dolgoznak. Ez könnyen lehet, hogy valami meglévő játék új hardverre dolgozása, de tekintve, hogy milyen sokat fejlesztettek PlayStation környezetben, nem kizárt az sem, hogy saját címen dolgoznak – ha már a visszafelé kompatibilitás mégsem biztos, hogy működik.

Ti melyik játékot látnátok legszívesebben viszont az új konzolon?

×