Néhány nappal ezelőtt a Sony bejelentette, hogy valamikor 2020 végére piacra dobják következő konzoljukat. A visszafelé-kompatibilitás még mindig kérdés.

A Sony-nak nagy tervei vannak a PS5-tel, aminek egy fontos része a visszafelé kompatibilitás, vagyis az, hogy a PS4 játékok is fussanak az új konzolon. Bár a Sony tervei szerint a rendszer a teljes PS4 könyvtárat képes lesz kezelni, ez koránt sem biztos – legalábbis erre utal a Gamerevolution cikke.

A Sony egyik képviselője nemrég a japán Famutsu nevű lapnak adott némi információt, melyből kiderül, hogy a funkció még nem működik rendesen. Most azon dolgoznak, hogy minden PS4 játék futtatható legyen. Ez azt jelentheti, hogy a PS5 megjelenésekor lehet, hogy még nem lesz teljes a kompatibilitás, vagyis nem minden játék lesz játszható.

„A fejlesztőcsapat jelenleg minden erőfeszítést megtesz, hogy biztosítsa a teljes kompatibilitást. Később erről bővebb információt adunk” – mondta a Sony munkatársa.

Kép forrása: Polygon

A Sony egyébként nem először van hasonló helyzetben. A PlayStation 2 esetében is voltak olyan PSX játékok, melyek nem futottak el az új konzolon, a PS3 PS2 kompatibilitása pedig az újabb slim kiadásoknál már egyáltalán nem is volt elérhető.

Az új konzolok visszafelé kompatibilitása egy sarkalatos kérdés és egyfajta verseny a Sony és a Microsoft között. A Project Scarlett elvileg minden korábbi Xbox konzolhoz nyújt támogatást, az Xbox One visszafelé kompatibilitásánál viszont csak a listán szereplő játékok voltak elérhetők.

Esélye van tehát annak, hogy a PS5 megjelenésekor is hasonló PS4 játéklista készül, hogy kezdetben mely játékok futtathatók az új konzolon.

×