Mától kezdve a tartalmak jó része felirattal, egy részük akár szinkronosan is elérhető, de magyar címeket, ajánlóképeket is kapnak a filmek és a sorozatok.

A globális streaming-szolgáltató még 2016-ban lépett be a magyar piacra, ám mostanáig kellett várni arra, hogy valóban lokalizálják is a tartalmat magyar nyelvre.

A 24.hu-nak adott interjúban a Netflix régióért felelős marketingmenedzsere úgy fogalmazott „értjük, és megértjük, hogy Magyarország egy szinkronos piac.” Ennek megfelelően a legnézettebb tartalmak nagyjából fele szinkronosan érhető, el, de ezen kívül sok tartalom legalább magyar feliratot kapott.

Netflix

Kép forrása: Netflix

A terv az, hogy a jövőben minden Netflix saját gyártású sorozat (vagy az új évadok) már felirattal lesznek elérhetők, a hamarosan érkező The Irishmanhez pedig szinkront is ígértek. Apropó, saját gyártás: egyelőre arról nincsenek hírek, hogy készülnek-e majd eredeti magyar anyagok is a platformra, de a többi országból kiindulva a Netflix lokalizációs folyamatának idővel ez is része szokott lenni.

Ha eddig még nem használtátok, meggyőzött az új hír arról, hogy előfizessetek a Netflixre?

×