Gondolkoztatok már, honnan ered a Blizzard fantasy sorozatának neve? A megoldás kézenfekvőbb, mint gondolnátok…

Bran Menegus, a Kotaku újságírója utánajárt, hogy honnan is származik a WarCraft név. Ha angolul próbáljuk értelmezni a nevet, akkor több jelentése is lehet a szónak.

Egyfelől lehet a háború tudományára, vagyis a stratégiák kidolgozására gondolni – tekintve, hogy a legelső Warcraft játék egy RTS volt, ez illene is. Szintén utalhat a név egy háborús eszköz/járműre is, ennek viszont semmi alapja nincs.

Warcraft

Kép forrása: gog.com

Azóta is sok játék nevében szerepel a -craft utótag, ám ezek az esetek többségében a konkrét alkotás, építés, szerelés jelentésére utalnak, például a Minacraft esetében.

Az újságíró kénytelen volt hát az alkotók agyában utazni, vagyis kérdéseket tenni fel nekik. A választ sikerült megtalálnia, de lehet, hogy nem olyan kielégítő, mint amire számítottunk…

Vissza a kezdetekhez

A Blizzard egykori igazgatóhelyettese, Patrick Wyatt az egyik alapítóra, Allen Adhamra mutogatott, aki pedig elárulta az igazságot:

„A Westwood-féle Dune 2-vel játszottunk, az első RTS-sel, és imádtuk. Elhatároztunk, hogy csinálni kéne valami hasonlót, csak fantasy környezetben. Sam Didier vetette fel, hogy nevezzük WarCraftnak, mert ő már nagyon régóta szerette volna ezt a nevet használni egy játékhoz. Egyetértettünk abban, hogy baromi menőn hangzik, úgyhogy ezt használtuk.”

Warcraft

Kép forrása: youtube.com

Szóval ennyi. Menő volt a név, és kész. Semmi mögöttes tartalma nincs, semmi jelentése, csak szimplán jól illik egy stratégiai háborús játékhoz, MMORPG-hez, filmhez, miegymáshoz.

Ti is találgattátok már, honnan jöhet a Warcraft neve, vagy teljesen hidegen hagy benneteket?

csoport_gamer_320x300

×