A korábban NRG színekben játszó csapat 3-1-re verte le az Astralist a parádés döntőben, és győzelmükkel át is rajzolták a csapatok globális rangsorát.

Vasárnap este rendezték az ESL One New York döntőjét (a korábbi csoportkör-eredményekről itt írtunk), ahol az Evil Geniuses frissen alakult, NRG-től átigazolt játékosai csaptak össze a globális rangsorban második helyen álló Astralis-szal.

Az első kört az Infernón játszották, ahol az EG 16-3-mal simán megnyert, annak ellenére, hogy ez a map az Astralis egyik erőssége. A következő map-en, a Dust II-n már úgy nézett ki, feltornázzák magukat az Astralisosok, de végül az EG zsinórban 9 győzelemmel ezt is elvitte 16-12-re.

A következő körben, a Trainen 15-11-nél úgy nézett ki, biztos az amerikai EG győzelme, de a dánok visszafordították a mérleget, és hosszabbításban 22-19-re elvitték a map-et. A Nuke-on úgy tűnt még 8-1-ről is vissza tudja fordítani az Astralis a meccset, de végül 16-8-cal ezt is az EG vitte el, és ezzel az egész bajnokságot is megnyerték

Evil Geniuses

Brehze, a meccs MVP-je | Kép forrása: HLTV.org

Átalakult a rangsor

Hatalmas győzelem ez az Evil Geniusnak, aki ezzel az új felállással tér vissza a Counter Strike-ba (korábban csak a CS 1.6-ban volt csapatuk, évekkel ezelőtt). Ráadásul egész Észak-Amerika szempontjából erős ez a győzelem, hiszen így most a legjobb három csapatból kettő is (a Team Liquiddel együtt) a kontinensről kerül ki.

Szépen illeszkedik a győzelem a csapatkapitány Peter „stanislaw” Jarguz történetébe is – idézi fel a Dot Esports. 2017-ben még úgy tűnt, ő vezeti majd az Észak-Amerikai CS:GO frontot, amikor leigazolt a Team Liquidhez. Ez az átigazolás végül mégsem jött össze, helyette két gyengébb csapatban, az OpTicban és a Complexityben játszott, mielőtt átült az NRG-hez.

A csapatok újra megmérkőznek majd, vélhetően hasonló felállásban a DreamHack Masters Malmön, október 1-jén.

Szerintetek visszaszerzi még fölényét az Astralis, vagy az EG akkor is képes lesz elhozni a bajnoki címet?

×