Az EG-nek a CS 1.6 óta nem volt Counter Strike csapata, de most vélhetően a 2020-as ESL Open Circuit miatt újra belevágnak.

A Dot Esportshoz eljutott információk szerint Peter „stanislaw” Jarguz és csapattársai még a mai ESL One New York mérkőzés előtt átigazolnak az Evil Geniushoz, és ott már EG színekben fognak játszani.

Az NRG 2016 óta van jelen a CS:GO színtéren, amikor is az MLG Columbus Major után állítottak össze először stabil csapatfelállást. Több játékossal is kísérleteztek a következő időkben, míg végül megtalállták a Vincent „Brehze” Cayonte, Ethan Arnold és Cvetelin „CeRq” Dimitrov hármast, akik azóta is a csapat magját képezik.

CS:GO

Kép forrása: hltv.org

2019-ben kétszer cseréltek összeállítást: először a MIBR-os Tarik Celiket szerezték meg az IEM Katowice Major után, júniusban pedig az azóta is csapatkapitány stanislawot vették fel. Ezzel az összeállítással stabilan a top5 csapatban voltak a HLTV összeállítás szerint (jelen állás szerint épp a negyedik helyen).

Az EG-nek ezzel szemben soha nem volt CS:GO csapata. Annak idején, a CS:1.6-ban sokat versenyeztek, legnagyobb játékosukként Jordan „n0thing” Gilbertet érdemes kiemelni, aki 2008-tól négy évig EG színekben játszott.

Egyelőre a váltás híre még csak pletyka, de ha igaz, akkor az EG lesz az első csapat, aki az új 2020-as ESL Open Circuit bajnokság hírére CS:GO csapatot indít. Az ESL és a DreamHack versenyein pontokat gyűjthetnek majd a csapatok, és a legjobbak egy nagyszabású, 5 millió dolláros összdíjazású versenyen mérkőzhetnek majd meg.

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy az NRG összeszed-e egy új felállást az átigazolás után, vagy egyszerűen kilép-e a CS:GO színtérről.

×