Ha kicsit úgy érzed, hogy nehézkesen megy a játék, mióta elindult az Ember Rise, nem vagy egyedül. A Ubisoft számos DDoS támadások célpontja lett az elmúlt időszakban.

Amióta elindult a Rainbow Six: Siege Operation Ember Rise, sok esetben találkozhattak a játékosok csatlakozási és egyéb problémával. A játék rendszeresen fagyott, kidobált a meccsekből, a csaták nagy általánosságban 5v5 helyett, 5v4, 5v3 felállásban végződtek. A kilépésért persze rankeden egyre nagyobb eltiltás jár a Ubisoft új szabályzata szerint, még abban az esetben is, ha a kilépés a játékos önhibáján kívül történik.

Mindez többnyire az úgynevezett DDoS (Distributed Denial of Service) támadásnak is köszönhető, ami egy elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadás, amely az informatikai szolgáltatás teljes vagy részleges megbénítása, helyes működésének megakadályozásában mutatkozik. Egész géppark vesz részt a támadásban. A Ubisoft most megkezdi az ellenlépéseket az ügyben – olvasható a hivatalos közleményben.

Kép forrása: Ubisoft

A támadások elkövetőit a „legrosszabb bűncselekmény elkövetőinek” titulálják, és hamarosan elindulnak a banhullámok. Jövő héttől mind a PC, mind a konzol elkövetők számíthatnak a banra és az egyéb jogi következményekre.

Időközben a fejlesztők csökkentik a szerverek terhelését annak érdekében, hogy enyhítsék a támadások hatását. A kiszolgálók korábban egyszerre három mérkőzést kezeltek, most csak egyet. A mérkőzések idő előtti elhagyásáért kiszabott szankciókat szintén ideiglenesen letiltják, amíg a tisztességes játékosokat már nem dobja ki a játék.

A DDoS támadások sora egyébként továbbra is megoldatlan kérdés, még a Valve-hoz hasonló nagyvállalatok számára is. Vannak persze olyan lépések, melyekkel csökkenthető a hatás, de egyetemes megoldással még senki nem tudott előállni.

Te is érezted a támadások hatását?

×