A Dragon Age: Origins vezető írója, a Dragon Age előzménykönyveinek szerzője, David Gaider új stúdiót nyit Melbourne-ben, a GX Australia társigazgatójának Liam Eslernek segítségével.

Úgy tűnik, nem csak a Sledgehammer Games hoz létre új stúdiót Ausztráliában. Ma kiderült, hogy a Knights of the Old Republic HK-47 mögötti kreatív zseni, a Dragon Age: Origins vezető írója szintén stúdiót nyit Ausztráliában. A Summerfall Studios terveit és egyik projektját hamarosan be is mutatják a Melbourne International Games Week eseményen, mely október 11-13 között zajlik – írja a Kotaku.

„Mindketten gondolkoztunk már azon, hogy indítani kéne egy stúdiót. Beszéltem erről és a különböző projektekről a barátoknak, ismerősöknek. Kitaláltam, hogy mit szeretnék csinálni, és milyen stúdiót hoznák létre. Persze tudtam, hogy ez egyedül nem fog menni” – mondta Gaider a Kotaku-nak.

David Gaider (Bal), Liam Esler (Jobb) Kép forrása: Kotaku

Miután az író felvette a kapcsolatot Liam Eslerrel, rájöttek, hogy egy hullámhosszon vannak, és elkezdtek gondolkodni a gyakorlati lépéseken. Mindkét alapító azt akarta, hogy a stúdió Melbourne-ben legyen, annak ellenére, hogy Gaidernek komoly tapasztalata van Kanadában a Bioware-nél és a Beamdognál. Esler, aki az ausztráliai Game Developers Association rendezvényszervezője, hozzátette, hogy az indie játékok számára az egyik legjobb környezet jelenleg Ausztrália.

Kép forrása: Kotaku

Ausztrália és Új-Zéland erőssége jelenleg a kisebb csapatokban rajlik, amelyek olyan friss címeket hoznak létre, mint a Hollow Knight, a The Gardens Between és az utóbbi időben a Void Bastards. A Summerfall hasonló mintát kíván követni, bár pontosan nem tudjuk, hogy pontosan mivel is indul majd az utazásuk. Annyi biztos, hogy első körben történetalapú játékban gondolkoznak.

Te milyen jövőt jósolsz a stúdiónak?

×