A tegnap indult Operation Ember Rise sok változást hozott be a játékba, többek között olyat is, amire eddig a Siege történetében nem volt példa.

Persze mindig érdekesebb egy játékfrissítéskor, hogy mik azok a változások, melyek a konkrét játékmenetet érintik. Az Operation Ember Rise új operátorokat, mapváltozást, új letehető pajzsot és számtalan egyéb változást hozott. Érdekes azonban megfigyelni, hogy a Ubisoft hogyan változtatta meg a jól ismert egységbesorolást, mely a kezdetek óta jellemezte az operátorokat a játékban.

Kép forrása: R6

A Ubisoft a Siege operátorait a kezdetek óta Terroristaellenes egységek (CTU) szerint osztályozza. A különböző karakterek egységei külön felvarrókat is kaptak, s mindig jól láthatók voltak a karakter mellett. Az Ember Rise törli ezeket az egységelnevezéseket a fő operátormenüből. Noha ez a változás abszolút nem befolyásolja a játékot, de a rajongók mégis felfigyeltek rá.

Kép forrása: Rainbowsix.fandom

Talán a legfurcsább dolog, amit látni lehet az új kezelőfelület megnyitásakor, hogy régi operátorok mellett a Pathfinders kifejezés olvasható. A játék veteránjai -főleg a sok-sok CTU-ra vonatkozó heti kihívás után- jól tudják, hogy melyik operátor melyik egységhez tartozik. Az újonnan érkezőknek könnyebb dolguk lesz, már nem elsőként ezt fogják látni, hacsak nem néznek bele a karakter BIO-jába. Akárhogy is, néhány Siege rajongó biztos furcsán tekint a dologra.

Kép forrása: R6

A jelenlegi támadó és védekező besorolás egyébként szerintem logikusabbnak és átláthatóbbnak tűnik, mint az egységbesorolás, ugyanakkor nehezebb is lesz megtalálni, hogy ki mihez tartozik. Ennek persze csupán a heti kihívások tekintetében lehet szerepe. Ha jól látom, azok nem változtak és továbbra is CTU alapján kell kihívásokat teljesíteni.

Ettől függetlenül azt is gondolom, hogy az Operation Ember Rise változásai nem kis vérfrissítést jelentek a játékban. Bár már ott tartanánk, hogy tökéletes a játék.

×