A legutóbbi Operation Phantom Sight nem sok változást hozott a játékba az új operátorokon kívül. A Operation Ember Rise ennél jóval merészebb.

A most éppen tesztszerveren futó Operation Ember Rise óriási előrelépésnek tűnik a Rainbow Six: Siege életében. Ha minden életbe lép az éles szervereken is, akkor nem csak a meta változhat, de a játékosok hozzáállása is. Hogy pozitív vagy negatív irányba, az már más kérdés.

Mindamellett, hogy a Ubisoft bevezeti a Battle Pass-t, átalakul egy térkép, új játékmód jön, sőt számos operátor változáson megy keresztül. Haladjunk sorban…

Operátorok

Az Operation Ember Rise ugyan nem hoz új fegyvert a játékba, panaszra viszont senkinek nem lehet oka, hiszen a játékban nagyon sok fegyver van most is. Az FMG9-et és az MPX-et gyenge fegyverválasztásnak tekintették a Phantom Sight alatt, amit a Ubisoft úgy tűnik, orvosolni szeretett volna. Az új támadó operátor, Amaru egy igen erős SuperNova shotgunt kapott, míg a védekező Goyo egy Vector ACP.45-ből szórhatja a golyókat.

Kép forrása: Ubisoft

Az operátorok képességei azonban ennél jóval szórakoztatóbbak. Amaru Garra Hook-ja olyan eszköz, ami gyors támadásokat tesz lehetővé, fel lehet kapaszkodni vele a tetőre, az ablakokra, stb. Az biztos, hogy mindenkit meg lehet vele lepni. Hiányossága talán, hogy az eszköz használata közben a karakter védtelen, de ez szerintem nem fog gondot okozni a profiknak.

 

Goyo Volcán pajzsai egyszerűen használhatók, bár sokkal inkább statikus eszközökről van szó. Hátránya, hogy a támadók is bármikor aktiválhatják. Ettől eltekintve, ha a pajzsokat hatékonyan tudjuk használni, elég idegesítő kis eszköz lehet.

Kép forrása: Ubisoft

A Kanal térkép átépítése

Ahogy korábban a Kafé map-et átdolgozták, most egy újabb régi-régi map került felújításra. Persze úgy is fel lehet fogni, hogy a helyszínek szépen lassan kiépülnek. Sosem értettem, miért van ennyi épület, ahol minden félkész és szépen látszanak a burkolatlan gipszkarton falak. Ahogy viszont haladunk előre, lassan minden szép egész lesz. Szerény véleményem szerint nagyon jó az átalakítás, kellett is már a vérfrissítés.

 

A fejlesztők egyébként egyre több erőfeszítést tesznek a spawn peek visszaszorítására, ami nagyon jó ötlet. Ennek ellenére persze most is van pár hely, amit érdemes óvatosan megközelíteni.

 

Pajzs nerf, letehető pajzs, Glaz és Dokkaebi

Az Ember Rise egyik legszembetűnőbb változtatása, hogy nerfelték a pajzsos operátorok ADS (aim down sight) idejét, a letehető pajzsot, illetve Glaz és Dokkaebi frag gránátot kapott. A pajzsos operátorok ADS idejének növelése végre kis előnyt adhat a védők számára. A pajzsosoknak ez nagy gond lehet, de a védők számára megkönnyíti a harcot. Épp itt volt az ideje annak, hogy ez megtörténjen.

Végre megérkezett a letehető pajzs új változata, melyet még az év elején ígért a Ubisoft. A pajzsban most kis golyóálló ablakok vannak, amivel láthatóvá válnak az ellenfelek. Különösen hasznos lehet a meccs utolsó szakaszában. Nem mellesleg a pajzsok mostantól tökéletesen illeszkednek az ajtókeretbe, így nem tud például a Glaz egy pici 2 centis résen ellőni.

Kép forrása: PCGamer

Az új szezonban Glaz és Dokkaebi gránátot kapnak. Ez furcsa, hiszen Glaz egyik legnagyobb fegyvere a füstgránát, amin átlát a fegyverével. Ha valaki ehelyett gránátot választ, az érdekes lesz. Dokkaebi esetében a frag gránát abszolút jó helyen lesz, ráadásul talán többen kedvet kapnak ahhoz, hogy kipróbálják ezt az egyébként remek operátort.

 

Unranked ranked

A játékosok végre kapnak egy új játékmódot, az úgynevezett Unranked-et. Ez tulajdonképpen teljesen olyan, mint az igazai ranked, csak nincs tétje. Egy ranked-szerű casual. Ez egy remek lehetőség mindenki számára, hogy kipróbálja a rankedet, vagy éppen gyakoroljon. Jó ötlet volt Ubisoft! Még ilyet!

Csak abban bízom, hogy az unrankedet is komolyan veszik, ugyanis az utóbbi időben (különösen a casual játékmód esetében) rendkívül sok a kilépegetés a meccsekből. Ennek visszaszorítása érdekében egyébként további szankciókat készül bevezetni a Ubisoft. Jelenleg egy ranked meccs elhagyása 15 perc bant von maga után. Ez nem csak növekedni fog, de halmozódni is, minden egyes szándékos kilépéssel.

Kép forrása: Ubisoft

Annak érdekében, hogy a játékosok még többet játszanak a játékkal, bevezetésre kerül a Battle Pass, amiben sok-sok érdekes kozmetikumot lehet gyűjteni, kizárólag azzal, hogy a játék során pontokat gyűjtünk. Az Ember Rise tehát valóban előrelépésnek tűnik és sok változást ígér. Legalábbis jóval többet, mint a Phantom Sight.

A tesztszerver alatt persze még mindig sok minden változhat, szóval a végleges újdonságok bekerüléséig meg kell várnunk az Operation Ember Rise indulását.

×