Egy kis lépés az esportért, hatalmas lépés Európáért – fogalmaz a Dot Esports az új esport szövetség kapcsán, melyhez három nagy videojáték-vállalat is csatlakozott.

A The Interactive Software Federation of Europe (ISFE) egy brüsszeli székhelyű független szövetség, mely most bejelentette az ISFE Esports létrejöttét, hogy „képviselje és támogassa az esport-szektort Európában” – írja a Dotesport.

Az ISFE alapvetően azért jött létre, hogy a videojátékok érdekeit képviselje Európában, például más európai intézmények, nemzetközi szervezetek és a nagyközönség előtt is. Mivel számos kiadó egyre nagyobb jelentőséget tulajdonít az esportnak, ez a videojáték-ipar egyik legjövedelmezőbb ágazatává vált.

Számos kiadó, mint a Riot Games, az Epic Games és a Twitch csatlakozott az ISFE Esports-hoz annak érdekében, hogy egyesítsék az iparban résztvevők erejét és felhívják az érdekelt felek figyelmét.

„Az esport, avagy a kompetitív gaming a videojáték-ipar fontos és gyorsan növekvő szegmense, amely hatalmas lehetőségeket kínál a munkahelyteremtéshez, a gazdasági növekedéshez, a turizmushoz és a digitális készségek fejlesztéséhez” – mondta Olaf Coenen, az ISFE elnöke.

Kép forrása: ISFE

A Newzoo kutatása szerint a globális esport-bevételek 2020-ig meghaladhatják a 2 milliárd eurót. Az esport forradalmasította, hogy a fogyasztók hogyan lépnek kapcsolatba a sporttal, videojátékokkal és online streaming platformokkal. A Twitch különösen lelkes lett az új szövetség iránt és vállalta az izgalmas és növekvő iparnak, valamint hatalmas közönségének legmagasabb szintű képviseletét.

Az ISFE Esports azt ígéri, hogy előmozdítja a sokszínű esport kultúrát, és hídként szolgál majd a sport-szervezetek és az ettől független, de fontos szektorok, például a politikai döntéshozók között.

Valóban óriási lépés lehet ez az európai esport számára, a szövetség létrejötte pedig csak még egy biztosítéka annak, hogy mennyire is növekszik az esport és a gamer közösség.

×