A Ubisoft ismét elmondta, hogy miért igyekszik távol tartani játékait a Steam-től. Ez vonatkozik a közelgő játékokra is.

A Ubisoft szerint igen irreális az a bizonyos 30 százalékos részesedés, melyet a Steam von le az eladásokból – írja a VG247. Éppen ezért, amikor az Epic Games ennél kedvezőbb ajánlattal állt elő, máris beugrottak az üzletbe. Persze nem csak ők: egy ideje számos cím exkluzív lett az Epic Store-ban, pontosan ennek az ajánlatnak köszönhetően. Akik maradtak, azzal érvelnek, hogy a Steam funkcióiban sokkal kedvezőbb, mint az Epic. A harcnak még mindig nincs vége.

Az Epic a Steam-mel ellentétben csupán 12 százalékot von le, így a bevétel 88 százaléka kerül a fejlesztőhöz, kiadóhoz. A 70-30-as felállás azonban nem ritka a digitális eladásoknál, így működik a PlayStation, az Xbox, az Apple, a Google és sok más cég online boltja is.

Az Ubisoft partnerkapcsolatokért és bevételekért felelős alelnöke, Chris Early a The New York Times-nak azt mondta: a Valve részesedése már nem reális.

„Ez az üzleti modell teljesen irreális. Nincs összhangban azzal, ahol egyébként ma a digitális játékforgalmazás tart” – mondta.

A Ubisoft azzal, hogy játékait nem jeleníti meg a Steam-en, arra kényszeríti a vásárlókat, hogy a Uplay-en keresztül vegyék meg a játékokat, ahol ugye nincs bevételveszteség. A Division 2 is ma már azok közé a játékok közé tartozik, mely csak Uplay-en és az Epic Store-ban érhető el.

Te egyetértesz a Ubisoft üzletpolitikájával?

×