Ben Irving, az Anthem című akció-RPG mögött álló vezető producer elhagyja a vállalatot. Jobb ajánlatot kapott.

Ben Irving egy Twitter bejegyzéssorozatban jelentette be, hogy otthagyja a céget, miközben azt is nyilvánvalóvá tette, hogy máshol fogadott el ajánlatot. Ben 8 évet töltött a BioWare-nél, és azt is elárulta, hogy nagy rajongója volt a BioWare játékoknak annak idején, így számára velük dolgozni egy álom megvalósulása volt – írja a VG247.

„Örökké hálás leszek azoknak, akik lehetőséget adtak nekem, hogy nagyszerű játékokat készíthessek, csodálatos emberekkel. Úgy gondolom, hogy az Anthemnek fényes jövője van. Nagyszerű csapat dolgozik rajta, és nagyon várom, hogy lássam az eredményét és játszhassak vele” – írja a Twitteren.

Ben Irving – Kép forrása: Eurogamer

Érdekes, hogy az Anthem fejlesztői mindig nagyon szépeket mondanak a játékról, annak ellenére, hogy megjelenésekor elképesztően sok negatív értékelést kapott, köszönhetően annak a rengeteg hibának és rosszul felépített koncepciónak, amitől a játékosok a hajukat tépték.

Megjelenésekor a Leet.hu kritikában Tanár úr azt mondta: „Nem tudom jó szívvel ajánlani az Anthemet, még azoknak sem, akik egyébként a hasonló stílusú játékok rajongói. Sajnos perpillanat az egyetlen halovány remény a jelenlegi játékosoknak az a távoli jövőben megjelenő komoly újítások.”

Ez csupán azért érdekes most, mert májusban kiderült, hogy az Anthem csapatának több kulcsfontosságú vezetője befejezte a munkát a játékon, hogy a Dragon Age-re fókuszáljanak. Ezután lett Ben Irving és a Live Service vezetője Chad Robertson az Athem felelős producere, mostanáig. Hát úgy látszik az Athem folyamatosan váltogatja producereit. Vajon miért?

Arról nincs hír, hogy Ben Irving melyik videojáték vállalat ajánlatát fogadta el.

×