A múlt hónapban a G2A ismét támadások célpontja lett, miután több fejlesztő ellenérzését fejezte ki a rendszer negatív hatásai kapcsán. A G2A tenne ez ellen, de nem nagyon megy neki.

A G2A egy igen vitatott játékeladási piactér, ahol bárki értékesítheti videojáték kulcsait. Miután számos indie fejlesztő panaszkodott rá, a G2A vezetősége azt mondta: szívesen kárpótolja a fejlesztőket anyagilag is. Az indie fejlesztők azt is követelték, hogy címeik ne legyenek elérhetők az oldalon.

Azóta a G2A azt is bejelentette, hogy egy új eszközt is fejlesztenének, ami blokkolja néhány játékkulcs eladását a weboldalon. Ebbe persze csak akkor fektetnek időt és energiát, ha legalább 100 fejlesztő érdeklődést mutat a használata iránt. Eddig sajnos azonban csak 19 fejlesztőcsapat csatlakozott. Ide tartozik az Eve Online-t fejlesztő CCP Games és a Deep Silver is – írja a Polygon.

„Dicsőség nekik! Szeretnénk a többi fejlesztőt is ösztönözni, hogy csatlakozzanak az ügyhöz”írta a G2A.

A G2A körül évek óta téma a csalás, mint például a lopott hitelkártyákkal történő váráslás, amivel a fejlesztők évek óta harcolnak. Sokan azt állítják, hogy a lopott digitális termékek piacának létrehozásával a G2A bűncselekményre buzdít. A Polygon szerint érdekes, hogy a csalások meggátolására irányuló kezdeményezéssel kapcsolatos blogbejegyzésben a G2A nem tesz említést a hitelkártya-csalásokról. Az új rendszer csupán lehetőséget adna a fejlesztőknek, hogy meggátolják, hogy a csalók nagy számban adhassanak el játékkulcsokat a piactéren.

Kép forrása: Polygon

A G2A most augusztus végéig vár, hátha addig többeket érdekelni fog a rendszer. Nem sokkal azelőtt, hogy a blokkoló bevezetését javasolták, a G2A felajánlotta, hogy a cég a fejlesztők veszteségének tízszeresét fizeti ki. Ehhez független, harmadik fél által végzett ellenőrzést indítanának.

A G2A kommunikációs vezetője, Maciej Kuc elmondta a Polygonnak, hogy a cél az volt, hogy az ellenőrzéseket egy nagy számviteli cég végezze. A G2A nem írt arról, hogy ilyen ellenőrzések folyamatban lennének.

Korábban arról is hallottunk, hogy a G2A újságíróknak külön fizetett azért, hogy pozitívan írjanak az oldal kapcsán, és cikkükben megvédjék azt. A Subnautica fejlesztője, az Unknown Worlds Entertainment pedig a napokban jelezte a cégnek, hogy a G2A már 300 ezer dollárral tartozik.

Te szoktál játékot venni a G2A-n? 

×