Elképesztő nyerőszériában van a Team Liquid CS:GO csapata. Most az IEM Chicago-t nyerték meg. Ez már a hatodik versenygyőzelmük sorozatban.

Ahhoz, hogy a hétvégi IEM Chicagon győzelmet arasson, a Team Liquid-nek a Vitality csapatát kellett legyőznie a középdöntőben, mellyel a G2 legyőzése után került szembe. A középdöntő megnyerése persze nem volt elég az észak-amerikaiaknak. Zsinórban a hatodik versenyüket nyerik.

Mondhatjuk azt is, hogy a Team Liquid mindenkivel felmosta a padlót Chicagoban. A döntőben az ENCE csapata nem igen tudta megszorongatni őket. A mérkőzés a Team Liquid kedvenc térképén indult, Overpasson. Nicholas “nitr0” Cannella és Keith “NAF” Markovic mindketten 19 killel fejezték be a map-et, a 16:2-es állás nem sok jóval kecsegtetett az ENCE számára, pedig ez csupán az első kör volt.

 

Az ENCE rajongói ugyanakkor remélték, hogy Nuke mást hozhat. A Liquid azonban itt is szépen helyt állt, annak ellenére, hogy –ahogy Overpass mapon- a ENCE hozta az első köröket. A Liquid végül azonban 16:3 arányban hozta a map-et. Jonathan „EliGE” Jablonowski 26 killt szerzett.

 

A harmadik és egyben utolsó map-en, Infernon már talán picit fáradt volt a Liquid, vagy az ENCE kapott vérszemet, nem tudni. Kicsit ugyanis úgy tűnt, hogy itt talán diadalmaskodhat az ENCE. Bár sikerült megszorongatni a Liquid csapatát, végül 16:14 arányban ezt a kört is hozta a Liquid, így a IEM Chicago bajnokai lettek.

 

A győzelemmel a Liquid 125 ezer dollárral és a dicsőséggel lett gazdagabb. Ahogy korábban írtuk, ők lettek az Intel Grand Slam győztesei is, aminek lényege, hogy egymás után 4 versenyt kell megnyerni az 1 millió dolláros fődíjhoz. Érdekesség, hogy a Liquid sikerszériáját látva megváltoztatták ezt a szabályt.

A csapatok továbbra is megnyerhetik az 1 millió dollárt négy egymást követő ESL vagy DreamHack által szervezett esemény megnyerésével, abban az esetben, ha a versenyek valamelyike Masters-ként van megjelölve. Ha ez nem áll fen, innentől 6 versenyt kell megnyerni a címért.

A szabály az Intel Grand Slam új, harmadik szezonjától lépett életbe, melynek első versenye az IEM Chicago. 2020-ban az következő események lesznek megjelölve a Masters címkével: IEM Katowice, ESL One Köln, valamint a CS:GO Major.

A Team Liquid tehát még az Intel Grand Slam szervezőit is arra késztette, hogy megváltoztassák szabályaikat, látva az elképesztő sikereket, ráadásul ez sorozatban a csapat 22. meccsgyőzelme.

Most minden csapatnak lesz lehetősége picit pihenni és felkészülni a berlini StarLadder CS:GO Majorra, ami augusztus 23-án kezdődik.

×