Jordan Mechner, a Prince of Persia eredeti alkotója azt mondja: szívesen készítene új játékot a sorozatban.

Ahogy a Blizzard egykori alapítója, úgy Jordan Mechner is meghívást kapott a Barcelonában zajló GameLab eseményére, aki egy készülő könyvről is beszélt, mely a Prince of Persia elkészítéséről szól majd. A játék egyébként először 30 éve, 1989-ben jelent meg. A könyv olyan újságcikken alapul, melyeket a vezető fejlesztő Jordan megőrzött, amikor még a játékon dolgozott – írja a VG247.

Röviddel a könyv bemutatója után, a közönségből valaki azt kérdezte: látva, hogy az utóbbi időben számos játék megjelenik felújított kiadásban, illetve régi kedvencek folytatódnak, szívesen látná-e a Prince of Persia újjáéledését?

Fred Marcus (bal) beszélget Jordan Mechner-el a Gamelab eseményen. Kép forrása: Dean Takahashi

„Örülnék, ha újrajátszhatnám ezeket a játékokat” – válaszolta Jordan, aki feltételezhetően a remaster változatokra gondolt, majd az is kiderült: örülne, ha új játékot készíthetne a szériában.

A könyv valószínűleg jövő tavasszal jelenik meg, ami egybeesik a játék 30. évfordulójával. Én már csak azt nem értem, miben lesz a mű más, mint a 2011-ben kiadott The Making of Prince of Persia: Journals 1985 – 1993 című könyv.

Ti örülnétek új Prince of Persia játéknak?

×