A PlayStation 5 egyelőre nem jelenik meg, legalábbis 2020 előtt biztosan nem. Arról azonban egy elemző beszámolt, hogy körülbelül mennyibe fog kerülni megjelenéskor.

Hideki Yasuda japán elemző igen jó referenciával bír, ha játékelőrejelzésekről és elemzésekről van szó. Most megosztotta véleményét arról, hogy szerinte mikor lesz megtalálható a polcokon a konzol és kb. mennyibe fog kerülni.

Az persze gondolom mindenki számára nyilvánvaló, hogy ezek csak vélemények, de az ilyen előrejelzéseket az elemzők jól megalapozott adatokra, tapasztalatokra alapozzák. Ettől függetlenül ez csupán becslés, ezért ne tekintsük tényként.

Kép forrása: Sony

Ahogy a Dexerto írja, Yasuda szerint a PS5 2020 novemberben kerül a boltokba, ami összefüggésben állhat azzal is, hogy a Call of Duty Black Ops 5 megjelenését is erre az időszakra datálják, mely a Treyarch munkatársai szerint már az új generációs konzol egyik első játéka lehet.

A konzol várhatóan 499 dolláros kezdőáron lesz kapható, ami nagyjából összhangban van az Xbox One X megjelenéskori árával. Yasuda szerint a Sony arra törekszik, hogy 2022. márciusáig 15 millió PS5 konzolt adjon el, ami nem elérhetetlen cél az alapján, hogy a PS4 közel 6 év alatt majd 100 millió példányban kelt el.

Kép forrása: Sony

Korábban a Sony munkatársa Mark Cerny, a PS5 vezető tervezője azt nyilatkozta, hogy a PS5-be RTX GPU, valamint különleges SSD kerül, mely jelentősen csökkenti a töltési időt. Jelenleg a PS4-en kb. 8 másodperc egy területbetöltés a Marvel Pókember játékban, ami az új PS5-ön hihetetlen 0,8 másodperc.

Hivatalosan persze nincs adat a PS5 jövőjét illetően, Cerny szerint nem valószínű, hogy hallunk róla az E3-on, már csak azért sem, mert idén a Sony nem vesz részt a konferencián. Ha a 2020-as dátum pontos, akkor a hivatalos bejelentés már a küszöbön van.

Te várod a PS5-öt?

×