Nem árt vigyázni a modern gépházakkal – egy fejlesztés alatt álló PC most például nagyot pukkant.

2022. 08. 10. – Az elmúlt években a gépek komponensei mellett egyre több munkát fektetnek a felhasználók a kinézetbe is. Végtelen RGB világítást találhatunk már az utolsó alaplapos kondenzátoron is, így a házak is ehhez a trendhez igazodnak. Az alsó kategóriában is egyre több üveg vagy plexi oldalas modellt találhatunk, ez már régóta nem a drágább szegmens kiváltsága. Történetünk főhőse is ennek esett áldozatul, de talán mások tanulhatnak a hibájából.

2022-ben került fel egy kép a r/PCMasterRace subredditjére, egy szó szerint darabokra robbanó számítógépről. A feltöltő csak fejleszteni szerette volna PC-jét némi RAM cserével, a művelet előtt az előlapot és az oldalsó paneleket szerette volna leszedni, hogy kitisztíthassa a felgyülemlett port a gépből.

Never thought it would happen to me. Just trying to clean it before installing new ram. Second I tried to take the front panel off it exploded.
by u/Firesplinter9757 in pcmasterrace

Abban a pillanatban, ahogy a géphez ért, több ezer darabra tört az edzett üveg ház!

A fenti képen jól látható a pusztítás mértéke, azonnal indulhat is a keresgélés az új ház után. Ennél egy fokkal érdekesebb kérdés lehet, hogy mitől is „robbant” szét a gépház. A válasz sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk és maga a jelenség is sokkal több alkalommal fordul elő a mindennapokban, mint azt sejteni lehetne.

Az edzett üveg és a köves, gránitos, kerámia vagy épp márványos felületek nem túl jó barátok, hiszen ezek szilárdsága nagyobb, mint a gépház oldaláé. Ennek köszönhetően az amúgy is nagy feszültséggel rendelkező üveg pillanatok alatt törik, robban látszólag külső behatás, leejtés, ütődés nélkül is. Lehetünk akármilyen óvatosak, hatalmas esély van rá, hogy szintén úgy járjunk, mint a fenti posztoló. Érdemes valamilyen puhább felületen szerelnünk ezeket a gépeket, akármilyen csábítónak is tűnhet a járólap vagy épp a márvány asztallap.

Forrás: GamingBible

Egy magyar művész Legóból alkotja újra a kedvenc filmjeink ikonikus jeleneteit | KÉPEK

×