A 全面战争:三国, avagy a Total War: Three Kingdoms úgy tűnik Kínában érte el eddig a legnagyobb sikereket.

Ez nem is meglepő, hiszen a Három Királyság kora Kína egyik igen jól ismert, történelmi jelentőségű korában játszódik, melynek történetét a Három Királyság Románca című regényben írták meg. Utóbbi az egyik legismertebb kínai regény, mely a korszak hőseit legendákká tette az országban. Nem meglepő tehát, hogy az új Total War játék rekordokat döntöget a távol-keleti országban.

Kép forrása: Steam

A fejlesztő Creative Assembly is megerősítette, hogy Kína valóban a legnagyobb piaca az új Total War címnek. A játék nem csak sorozatrekordokat döntött, de még a Steam 2019-es játékeladási listájának élére is felkerült – írja a vg247. A Creative Assembly legújabb stratégiai játéka a hétvégén elérte a 192.298 egyidejű játékosszámot.

A Total War játékok mindig népszerűek voltak, de a lövöldözős és hasonló játékokkal szemben elmaradtak. A Three Kingdoms azonban népszerűség és az eladások szempontjából a új korszakot hozott a sorozat számára.

 

„Az, hogy a játék a Három Királyság korát dolgozza fel, valószínűleg nagyban hozzájárult ehhez a sikerhez Kínában” – mondta Rob Bartholomew, a csapat márkafelelőse hozzátéve, hogy Kínában különösen sokan rendeltek elő a játékból, illetve sokan új Total War játékosnak számítanak, ami nyilván a Three Kingdoms címnek köszönhető.

A növekedés persze részben köszönhető a Steam kínai, illetve koreai növekedésének is, ami sokak számára elérhetővé tette a játékot a játék-ellenőrzések országában.

×