A Total War stratégiai játéksorozat számos epizódot élt meg, különböző korokat és világokat vett alapul. Most Kína és a Három Királyság kora van terítéken.

A Három Királyság kora Kína azon hat évtizedig tartó korszaka, amikor a Han-dinasztia bukása után a 2. és 3. században a birodalom három királyságra, Wei-re (魏), Shu-ra (蜀) és Wu-ra (吳) szakadt. A három királyság évtizedekig tartó háborúkat vívott egymással, de a hosszú hadakozás után végül a Cao Cao fia által 220-ban megalapított Wei 263-ban legyőzte Shu-t, 280-ban pedig Wu-t. 265-ben Wei államban az egyik hadvezér megdöntötte az uralkodót és új dinasztiát alapított, így az ország újbóli egyesítése már nem Wei, hanem Csin (晉) néven történt.

Kép forrása: gamespot.com

A Három Királyság koráról született egy hősi eposz is, A Három Királyság Románca címmel, mely a kor hőseit legendákká emelte a kínai emberek számára. A történetek fennmaradtak és még ma is számos film és videojáték alapját képezik. Ehhez a korhoz kapcsolódik a Dynasty Warriors sorozat, vagy a Romance of Three Kingdoms stratégiai játéksorozat, mind a Koei gondozásában. A Sega stúdiója, a Total War-t készítő Creative Assembly most úgy gondolta, felveszi eme hőskorszak fonalát, így következő Total War játékuk teljes mértékben Kínában játszódik.

Kép forrása: gamespot.com

A közelgő címhez egy előzetes is érkezett, melyben Liu Bei híres hadvezér is feltűnik. A Total War játékmenetében mi magunk alakíthatjuk a szálakat. Barátságokat, szövetségeket köthetünk, de a diplomácia hevében olykor egy rossz lépés háborút robbanthat ki. Valószínűleg a valóságban sem volt ez másképp, a játékot pedig ez teszi igazán egyedivé. Aki szereti a stratégiai játékokat, biztosan nem fog csalódni, ráadásul megismerheti eme legendás kor hőseit is.

 

A Total War: Three Kingdoms május 23-ától érhető el.

×