Az egyik legszebb RTX 3090-et villantotta az ASUS nemrég.

Az ASUS termékeit kedveljük, ugyanis a minőséggel nem igazán szokott probléma lenni. Ezúttal az egyik legszebb és egyben legyedibb kártyáját mutatta be a cég a Republic of Gamers show keretei között. A hófehér RTX 3090 a ROG STRIX kollekció legújabb darabja, ami az anime rajongóknak különösen be fog jönni, ugyanis a festés a GUNDAM  animén alapul.

Az ASUS GeForce RTX 3090 ROG STRIX GUNDAM Edition már a nevéből sejthetően egy egyedi, limitált kiadás. Ennek ellenére a specifikációk maradtak, egyedül az órajelekben húz el kicsit a többi RTX 3090-től, itt ugyanis a GPU 1890 MHz-es órajelen üzemel. Ezzel együtt a fogyasztás is növekedett, a kártya három 8 pines tápcsatlakozóval üzemel, a power limitet pedig 480 wattig tolták el, a tápegységet is ennek megfelelően kell megválogatnunk.

Rossz hír, hogy a koprodukciónak hála a szokásosnál is magasabban fogott az ASUS ceruzája, ugyanis 2530 dollárt kell leszurkolnunk egyetlen darabért. Ez nettó 768 ezer forintos árcédulát jelent, amíg a „sima” ROG STRIX verzióért csupán 560 ezer forintot kér az ASUS, azaz 208 ezer forinttal kerül többe a hófehér GUNDAM kiadás. Valószínűleg épp ezért készült csak pár darab belőle…

Ezt láttad már?

Az 5 legmenőbb egyedi Ampere kártya

×