Hónapok óta alappillére a Fortnite Battle Royale játékmenetének a széfek rendszere. Most egy rejtett Vaultra bukkantak, aminek még lehet fontos szerepe.

A széfrendszert először az Apex Legends-ben láthatták először a Battle Royale játékosok, ám nem telt bele sok idő, a Fortnite-ban is felbukkant a mechanika. Azóta alappillérei a játéknak a Vaultok, bár nem olyan egyszerű átjutni az ajtón.

Minden széfet egy speciális kulcskártya nyit, amit bizony masszív Bossok őriznek. Jelenleg például Doctor Doomot, vagy éppen Iron Mant kell eltennünk láb alól, hogy megkaparintsunk egy ilyet. Már önmagában nehéz őket legyűrni, de ezt a procedúrát csak nehezíti a fél lobby, ugyanis temérdek játékos szeretné ugyan ezt meglépni velünk párhuzamosan.

Ami viszont érdekes, hogy a S.H.I.E.L.D. repülőjén, a váróként alkalmazott Chimera Helicarrieren is található egy széf.

Természetesen nincs Boss, akit le lehetne gyűrni a váróban, így ez az ajtó megmozdíthatatlan, bele sem lehet jutni a széf belsejébe. Még!

The Helicarrier lobby has a new foundation location in the files – Foundation 3, right over the middle of the Island from FortniteLeaks

A játék forrásfájljai szerint több szerepe lesz, a Helicarriernek ebben a szezonban, mint azt most gondolnánk. A váróként használt gépnek megpihen egy olyan stádiuma a kliens legmélyén, ami Authority fölé helyezi a repülőt. Vagyis könnyen lehet, hogy a szezon során a Helicarrier játék közben is elérhető lesz a sziget közepén. S ekkor majd haszna is lesz a fedélzeten megbújó Vaultnak. Már csak az a kérdés, hogy kit kell majd legyőzzünk a kulcsért…

https://www.facebook.com/groups/fortnitehunkozosseg/

×