Amikor Wattson karaktere bekerült az Apex Legends-be a játék második évadának indulásával, a legtöbben örömmel fogadták. Ez a vélemény most megváltozott.

Wattson képességei rendkívül jól használhatók a védekezésben, lehetővé teszi ugyanis, hogy a csapatok egy biztonságos, védett teret alakítsanak ki az elektromos falakkal a területen, ahol a csapat gyorsan összeszedheti magát. A karakter hamar népszerűvé vált, majd a Respawn megvizsgálva az előnyeit, az új Voidwalker frissítésben nerfelte – írja a We Got This Covered.

Mindez persze Wattsont sebezhetőbbé tette, nemcsak csökkent eszközeinek sebzése, de azok használata is korlátozódott. Például az ulti Interception Pylon esetében három oszlop helyett egyszerre csak egyet helyezhet el. A változások következtében a játékosok arra kényszerültek, hogy jóval óvatosabbak legyenek Wattson használatakor, különösen az ulti használatát illetően.

 

A Wattson rajongók azonban nem örülnek a változásoknak, ami persze nem meglepő, ha használata most már kevesebb előnnyel jár. A legtöbb játékos szerint a karakter passzív képessége abszolút haszontalan, a karakter jóval nagyobb eséllyel lesz áldozata az ellenségnek.

„Lemészárolták a lányt. Pedig csak 22 éves volt. Az apja soha többé nem lesz büszke rá, most, hogy csak egy Ultimate-et helyezhet el” – írta egy rajongó a Redditen.

Más játékosok viszont most is úgy gondolják, hogy bár valóban bosszantók a változások, Wattson még mindig erős karakter. Csupán jobban kell használni a lehetőségeit, több taktikára van szükség és ha valaki jó játékos, tudja, hogy mindez nem tragédia. Azok számára, akik jól kommunikálnak, Wattson továbbra is jó választás lehet. Meglátjuk, hogy a játékosok, hogyan alkalmazkodnak a változásokhoz.

Szerinted igaza van azoknak, akik szerint ezzel meghalt a karakter?

×